11 Mart 2015 Çarşamba

PRATİK ALMAN PASTASI


Size Enn pratiginden Alman Pastasi tarifi paylasmami istermisiniz. Yapıp paylaşmanız yaklasik 1  saatinizi alacak ;) Denemek isteyenlere siddetle tavsiye
edecegim bir tarif...
Alman Pastası
Malzemeler:
Keki için:
★2 adet yumurta (oda sıcaklığında)
★2 yemek kaşığı margarin
★1 çay bardağı şeker
★1 çay bardağı süt
★3 çay bardağı elenmiş un
★1 paket kabartma tozu
Kreması için:
★2 su bardağı süt
★1 adet yumurta
★2 yemek kaşığı un
★2 yemek kaşığı toz şeker
★1 çay kaşığı margarin
★1 paket vanilya
Yapılışı:
★Önce oda sıcaklığında yumurta ve şekeri kar gibi olana kadar çırpın.
★Oda sicakligindaki margarini ekleyin çırpın
★Sutude ilave edip cirpmaya devam edin
★Daha sonra un ve kabartma tozunu ekleyerek pürüssüz bir hamur oluşturun.
★Hamuru kelepçeli kalıba dökerek 170 derecede önceden ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirin.
★Kek pişerken margarin ve vanilya hariç krema malzemesini sos tecresi yada küçük bir tencereye alın.
★Kaynayana kadar karıştırarak pişirin. Krema kaynayınca margarin ve vanilyayı ekleyip soğumaya bırakın.
★Pişen kekin soğumasını ekleyin, soğuyan keki ikiye bölün ve içlerine kremasını koyarak üstüne pudra şekeri serpin.Ben pudra sekerini normal sekeri rondodan cekerek elde ediyorum ★Dilerseniz çikolata eritip susleyebilirsiniz...
★Yapanlara simdiden afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder