7 Kasım 2012 Çarşamba

SOSLU DANA KABURGA TANDIR


Eveeet üst pijamayı alt pijamanın içine, alt pijamayı da çorapların içine sokarak uyuma,  Bayanların bir hevesle başlayıp 15 gün sonra sıkılacağı  bari atkı matkı öreyim  sezonu açılmıştır arkadaşlar bugün itibari ile hayırlı olsun..

Birden havalar ne kadar soğudu öyle... Amerikadaki sandy kasırgsından, Avrupadaki kar fırtınalarından sonra ülkemede geldi kış sonunda... Ne güzel seviniyorduk  kış bu sene geç gelicek iyi bari kardayız doğalgaz faturasından yırttık diyorduk oysaki...Son bir yıl için de doğalgaza %49 zam yapıldığını düşününce böyle düşünmektede haklıyız sanırım...

Herşey bir yana da benim ellerim, ayaklarım ve özellikle burnumun üşüme mevsimine girdik asıl ben onu düşünüyorum...Bu mevsimde el, ayak ve burnum benden bağımsızlar sanki...hadi ellerimi ve ayaklarımı anladım da burnuma ne oluyor ben onu anlamıyorum...Hiç mi ısınmazsın canım burunsan burunluğunu bil el ve ayakla yarışa girmene ne lüzum var... Ama yok benim burnum biraz havada herhalde soğuk hava kütlesine maruz kalıyor o yüzden hiiç ısınmıyor :)

Yazık eşimde artık taşır durur kurutulmuş siyah üzümleri, Etleri  senin kanın çekilmiş ye bu üzümlerden etlerden de kan olsun şifa olsun diye Sağolsun Rabbim razı olsun ondan...Bugün den başladım bende kendime bakmaya girdim mutfağa buzluktaki kurbanlık etlerimden çıkardım kaburga koydum düdüklüye pişirdim 3,5 saat ocağın en düşük gözünde... Neyse burada anlattım bide aşağıda daha ayrıntılı anlatayım tarifini... Tarifi eski oturduğum evde komşumdan almıştım... O bu yöntemle antrikotlarıda pişirdiğini söylemişti ben henüz denemedim ama eminim o da çok güzel olur... Neyse çok uzattım tarifi veriyorum...




MALZEMELER:
  • 1 kilo kadar dana kaburga
  • yarımçay bardağı sıvıyağ
  • 1 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı karabiber, kimyon
  • Tuz
HAZIRLANIŞI
  • Sıvıyağ derin bir kaseye alınır 
  • Sarımsak rendelenir
  • Karabiber, kimyon ve tuz karıştırılır
  • Kaburgalar bu sosun içine bırakılır ve 1 saat kadar marine edilir
  • Daha sonra düdüklü tencereye etler alınır.
  • Hiç su koymadan düdüklü tencerenin kapağı kapatılır
  • Ve ocağın en küçük gözünün en kısık ayarında etler pişmeye bırakılır...
  • Ben 3 saat kadar tuttum ( yaklaşık 15:10 geçiyordu ocağa koyduğumda kapatırkende 18 i az geçiyordu) 
  • Dilerseniz 2 saatte de kapatabilirsiniz düdüklüyü açıp ihtiyaç varsa yarım çay bardağı kaynar su ilave ederek tekrar düdüklünün kapağını kapatıp pişmeye bırakabilirsiniz....
  • Pişen etleri dilerseniz eğer pilav ile servis edebilirsiniz 
  • Afiyet Bal Şeker Olsun...

10 yorum:

  1. Hayirli aksamlar ellerinize emklerinize saglik .Blogunuzu gezmeye devam ediyim sevgiler .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşgeldiniz :) çook memnun oldum...

      Sil
  2. Afiyet olsun hayatım..Ne güzel pişmiştir şimdi..Her ne kadar ben kuzu eti sevsem de eminim senin ellerinden bu da lezzetli olmuştur..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim arzucum tavsiye ederim güzel pişiyor çiğnemene gerek kalmıyor nerede ise...

      Sil
  3. İzmir'e de kış geliyor dün akşam başlayan yağmur bugün şiddetli rüzgarla kışın geleceğine inanmaya başladım. Yemeğin çok güzel olmuş sunumun da çok güzel. Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kekikcim bizden size geldi o zaman... Bugün burda günlük güneşlik bir hava var :)) Artık havalara ayak uydurmak çok zor...

      Sil
  4. Ellerinize sağlık.Bende 3 kasımda tandır tarifi ekledim bloğuma. bayramdan önce olsaydı birde böyle YAPARDIM. Ama bence hiç su konulmamalı. HANİ İSTERSENİZ KOYUN DEMİŞSİNİZYA. hiç gerekmiyor su. Yapmak isteyenler korkmasınlar. BENDE 2 SAAT KADAR PİŞİRDİM HİÇ SU KOYMADAN. Harika oldu. Bundan sonrada her türlü et yemeğimi bu yöntemle pişirmeyi düşünüyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nursevincim ben de su koymadım.. Benim düdüklü tencerem Tefalin clipsosu ama her düdüklü tencere farklı pişirir diğerlerini de hiç kullnmadığım için eğer gerekirse kullanılabilinir diye yazdım oda çok az su olmak şartı ile.. Ama ihtiyaç kalmıyor tabiii OCAĞIN EN KÜÇÜK GÖZÜNDE EN DÜŞÜK AYARDA PİŞİRMEK ŞARTI İLE... seninde ellerine sağlık eminim ki senin tandırında çok lezzetli olmuştur diğer bütün tariflerin gibi.. Sevgiler...

      Sil
    2. Yorumlar tarifi okuyanları yönlendiriyor. BEN denediğim tariflerde yorumlarıd ahep dikkate almışımdır. bende yazarken belki endişe ederler diye kendi tarifime yarım fincan su yazdım yanınad aparantez içinde su koymasanızd aolur dedim:) Aam bundna sonra yaptığımda kesinlikle su yazmam tarifime. Marka önemli değil. Ben köyde en eski düdüklü tenceremle pişiridm harika oldu. Teşekkür ederim.:))

      Sil
    3. Evet dediğimiz gibi su koymaya gerek kalmıyor zaten... Yeterki en kısık ateşde pişirelim... Sevgiler...

      Sil