11 Mart 2015 Çarşamba

KARPUZ KURABIYE




    Bu sene kışı iliklerimize kadar hissettik kara doyduk cok şükür... Ama yaza da hasret kaldık sanırım.Yaz gelsede iliklerimize kadar ısınsam diyorum su son günlerde
. Neyseki cogu gitti azı kaldı yaza merhaba diyecegimiz günler yakın hamdolsun ;) Yaz gelmeden evlerimizin mutfağına temsili de olsa yaz meyvelerini getirelim istermisiniz. Özellikle "Karpuuz" sevenler için birebir bir kurabiye tarifi var şimdi sırada. Bu kurabiyeyi Bir gün blogumda paylaşırım diyerek ben daha "Nohuts" iken yapmıştım o yüzden fotoların üzerinde Nohuts yazıyor ;) Neyse geleyim tarife

Karpuz Kurabiye
Malzemeler
■ 150 gr margarin veya tereyağ (Ben yarı yariya kullandim)
■1 Yumurta
■ 1 Çay bardağı süt (Sut kurabiye hamuruna lezsetin yaninda pistikten sonra siki bir hamur olmasini da sağlıyor)
■ 2 çay bardağı pudra sekeri ■ 4 su bardağı un (3 su bardağı kaldırıyor ama son bardağı yavaş yavaş koymayınızi öneririm)
■1 paket vanilya ve kabartma tozu
■ 1 cimdik yesil ve kırmızı gıda boyası
■ 1 cay bardağı damla çikolata
■ yarim cay bardağı ballı su
HAZIRLANISI
■Oda ısısında ki margarin yumurta ve seker ile karıştırılır... İçerisine süt vanilya kabartma tozu ve un da katilip pürüzsüz bir hamur hazırlanır. ■Hamur 3 e bölünür


■ Kırmızı hamur fotograftaki gibi rulo yapılır
■Beyaz hamur açılır uzerine az miktarda ballı su sürülür  kirmizi hamur beyaz hamura sarılır
■Yesil hamur da açılır uzerine az miktar balli su sürülerek  beyaz hamur da ona sarılır
■Strec filme sarılıp 15 dakika buzlukta bekletilir
■Keskin bicak ile dilimlenir
■Kirmizi bölgeye damla cikolata konulur
■180 derece fırında yaklaşık 15 dakika pişirilir...
■Afiyet olsuun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder