Pazar günleri dışarı çıkmayacaksak evde yemek yiyecek isek özellikle bide menümüz balık menüsü veya et menüsü ise mutfak eşimindir... Et yemeklerinde özellikle sotelerde eline su dökemem eşimin çok lezzetli yapar..Bide şu mutfağı altını üstüne getirmese..
. Nasıl bu kadar dağıtabiliyor anlayabilmiş değilim...Tabi yemekler yendikten sonra tam bir savaş alanı haline dönen mutfağı toplamak bana düşüyor... Hazır yemeği yemek kısmı iyi de bide şu mutfağı toplasalar o zaman deyme keyfimize :).. Sote yemeklerinin tamamlayıcı yemeği pilavın tarifine ulaşmak için bir tık yeter...
MALZEMELER:
- Yarım kilo kuzu kuşbaşı
- 1 büyük baş soğan yemeklik doğranmış
- 4-5 çarliston biber
- 1 adet paprica biber
- 2 adet orta boy kabukları soyulmuş domates
- 1 diş sarımsak
- Tuz, karabiber, az acı biber, ve kimyoın
- Etler tavaya (mümkün ise wok tava kullanın) veya tencereye alınır
- Suyunu salıp tekrar çekene kadar kavrulur.
- Suyunu çeken etlerin üzerine küçük küçük doğranmış soğan, biberler ve sarımsak ilave edilir.
- Karamalize olduktan sonra domatesler de ilave edilir
- Bu aşamada domates sulandıracaktır.
- Suyunu çekmeye başladığında tuzunu ve baharatlarını ilave edip 5 dak.daha kavurarak ocaktan alabilirsiniz...
afiyet şifa olsun bizim evde yemek yapmak için benden başka mutfağa giren yok arada bir yapan olsa fena olmaz hani)))...İzlemeye aldım selamlar
YanıtlaSil:) hanifecim hoşgeldiin.. Arada hazıra konmak güzel de dediğim gibi sonrasında savaş alanı nı hale yola koymak zor :) Sevgiler canım
Silcanım arkadaşım çok severim.
YanıtlaSilellerine sağlık.
aldım tabağı..
Ohh afiyet olsun canıım :))) Canııım benim de bu sabah sayfanda gördüğüm Kremalı kekin hala aklımda ne yapsam da çıkmıyor :)))
Sil