11 Mart 2015 Çarşamba

ÖRGÜ CÖREK




Uzuun bir aradan sonra yepyeni bir isim ile ve coook güzel bir tarif ile ekranlarinizdayim.
..Huuu sesimi duyan varmi diye bağırmak istesemde Ya Allah Bismillah diyerek tam 15 ay sonra tekrardan merhabalar demenin mutluluğu icindeyim :) Bu hızla birikmis bircok tarif paylasabilirim haberiniz olaaaa... Ilk tarifii hamuruna cok güvendiğim ve ertesi günde yumusakligini koruyan Örgülü Çörek olsun istedim...InsaAlalh dener ve fikirlerinizi benimle paylasirsiniz... Iste size yapim aşamaları ile Sunumu da cok keyifli olan
Örgü Çörek
MALZEMELER
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı oda sıcaklığında su
1 su bardağı  zeytinyağı
1 yumurta (sarısı ayrılacak)
1 yemek kaşığı şeker
1.5 tatlı kaşığı tuz
6-7 su bardağı arası un
Yarım paket yaşmaya
Ic Malzeme:
1 su bardağı beyaz peynir
Yarım su bardagi rende kaşar peyniri
Yarım demet maydanoz
Tuz,karabiber
HAZIRLANISI
*Hamur için sıvı malzemeleri, tuzu şekeri ve mayayı karıştırın. Unu yavaş yavaş ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin. (Mayali hamurlarin  Püf noktasi cok yumusak bir hamur olmasıdır. Ele yapışmayı bıraktığı zaman hamura un koymayı bırakın... Ama cook iyi yoğurun ki hamur iyice özlessin)
* Üzerini cok iyi kapatıp mayalanmaya bırakın.( Mayalanmasinin puf noktasida ılık bir ortamda hic hava almayacak bir şekilde sarip sarmalanarak yaklaşık 1 saat bekletilmesindedir)
*Bu esnada peynirli harc hazırlanır... Maydanoz ince kiyilir ve bir kapta peynirler ie birlikte harmanlanir.Tuzu karabiberi ilave edilir...




*Mayalanan hamur tezgah uzeeine alınıp 2 esit parcaya bölünür. *Bir parçası unlanmis tezgahta 1 cm kalınlığında açılır. Hamurun yarisindan itibaren SIZDEN olan taraftan ince uzun seritler kesilir...Diger kalan kesilmemis tarafa hazirlanan peynirli harc konulur. (Seklini bir önceki foyoda gorebilirainiz)
*Kestigimiz seritleri sac örgüsü şeklinde orup
*iç harç koyduğumuz kesimden başlayarak rulo gibi sarariz...( Ancak orgulerin ust uste gelmemesine dikkat edin...Orgulu kisma gelindiginde verevine samaya ozen gösterin)



*Rulo sarip iki ucunu birlestirip yagli kagit serilmis firin tepsisi ne koyup üzerine yumurta sarısı süreriz.
*Onceden cok iyu isitilmis firinda 200 derecede uzeri kizarana kadar pisiriiriz... Ilininca servis yapariz.Afiyet olsuun ;)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder