11 Mart 2015 Çarşamba

HAVUCLU PASTA


Anlasabilmek icin aynı dili konusmak önemli değil azizim, aynı gönül dilini konuşabiliyor olmak önemli... Bazen bir bakış bir gülüş yeter nice süslü kelimelerin yerine!!! Gönül dilimizin aynı olan dostlarımızin eksikligini gostermesin Rabbim bizlere ♥♥♥
Gönül dili ile konuştuğumuz dostlarim icin yapılmış "Havuclu Pasta" nin tarifini asagiya ilistiriyor ve Bu tarifi okuyan herbirinzi Allah'a emanet ediyorum♥♥♥
Kek Malzemeleri:
* 4 yumurta
* 1 su b. Sıvı yağ
*1 su bardağı şeker
*2 su bardağı rendelenmis havuç
*1 su bardağı dövülmüş ceviz
*1 limon kabuğu rendesi
*1/2 cay kaşığı tarçın
* 2.5 su bardağı un
* 1 paket kabart. Tozu
Kreması için
* 3.5 su b. süt *2.5 ymek kaşığı un, *2 yemek k. Nişasta
* 1 su bardağı seker *1 paket vanilya *1 paket kremsanti...
Yapılışı
*Yumurta ve seker iyice Çırpılır.
*Üzerine tarçın,yağ, kabartma tozu, un, havuç, limon kabuğu rendesi, cevizi ekleyin. Biraz daha cirpin ce 24 cm çapındaki yağlanmış kalıba dökün. *175 derece önceden ısıtılmış fırında 45-55  dk.pişirin Fırından aldığınız keki sogumaya bırakın. *kremsanti vanilya ve seker hariç bütün malzemeler ile kremayı yapın...Krema kivam alinca ocaktan alin ve şekeri ve vanilya yı ilave edin mikser ile 5  dakika kadar çırpın. * pisen kekinizi küçük küçük kesin *Kelepçeli kek kalibinizin alt tarafına kestiğiniz küçük parçalar ile 1 sira dizin.Üzerine Krema nin yarısını dökün
*Krema nin üzerine 1 kat daha küçük kek parçalarından dizin ve kalan kremanin kalanini dökün. *Buzdolabında koyun ve 4-5 saat kadar dinlenmeye bırakın.
*kremsantiyi çırpın ve kaliptan cikarttiginiz kekin üzerini kenarlarını kremsanti ile kaplayin. *üzerini susleyip servis yapin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder