Alt tabanı Kek, Kekin üzerinde krema, kremanin üzeri Burçak bisküvili enfes bir tarif "Burcak Bisküvili Pasta" fazla söze gerke yok aslında tatifi aşağıya ilistiriyorum eğer yaparsanız ne demek istediğimi
anlayacaksınız
Malzemeler
*3 yumurta
*4.5 yemek k. Şeker
*4.5 yemek k. Un
*1 ymk kaşığı kakao
*1 cay bardagi sıvıyağ
*1 paket kabrt. Tozu ve vanilya *1 lt süt *3 ymek kaşığı un, *2 yemek k. Nişasta *1 su bardağı seker
* 1 yumurta 1 paket vanilya *1paket kremsanti kremsanti icin yarım bardak süt
*5 paket burcak yada saklı koy bisküvi
Uzeri için
1 paket cikolatali veya orman meyveli sos
Keki icin :
3 yumurta,4.5 yemek k. Seker, 4.5 yemek k un, 1 ymk k kakao,bir cay bardağı sıvı yağ kabartma tozu vanilya...cirp büyük dikdortgen borcama Dök... 175 derecede pişir...
Kremasi icin:
1 lt süt 3 ymek kaşığı un, 2 yemek k. Nişasta 1 su bardağı seker 1 yumurta 1 paket vanilya 1paket kremsanti...
Kremsanti ve vanilya hariç diger malzemeler ile kremayi pişir kremayi ılınmaya bırak. .. kremsantiyi 1/2 su bardagi süt ile çırp ılık krema ile birleştirip mikser ile tekrar çırp...
Pastanin Birleştirilmesi:
Firindan çıkan ve ılınan keki yarim su bardağı soğuk süt ile ıslat. Uzerini krema ile kapla... Kremanin uzerine burcak bisküvi diz tekrar krema sür tekrar bisküvi ve en üzerine tekrar krema sür... En uzerine de ister cikolata sos ile ister meyveli sos ile kapla ve buzdolabinda 4-5 saat dinlendir
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder