26 Temmuz 2013 Cuma

ZEYTİNYAGLI BARBUNYA

  Bloguma çok uzun ara vermemden dolayı bir suru tarif birikti taslakarimda... Bu tarifleri bir an once eritmem gerek ki yeni tariflerimide ekleyebileyim sizlerle  paylaşabileyim...
Hazir Sahurdan sonra uyku tutmadi bende aldim elime telefonumu taslagimi boşaltmaya çalışıyorum... Zeytinyağlı yemeklerin Şahı Zeytinyağlı Barbunya tarifim ile devam edeyim ;)


MALZEMELER


  • 1 Kilo taze barbunya
  • 2 adet yesil biber
  • 2 adet havuc
  • 1 adet rende domates
  • Tuz, 2adet küp şeker
  • Yarim cay bardağı zeytinyağı
  • Süslemek icin maydanoz
HAZIRLANISI:

  • Barbunyalar ayıklanıp yıkanır
  • Soğan ve biber yemeklik doğrayın
  • Düdüklü Tencereye zeytinyağı ilave edip soğan ve biber leri kavurun
  • Havucları küp küp doğrayın
  • Tencerede kavurun
  • Rende domatesi de ilave edip karıştırın
  • Ve en son barbunyalari ve küp sekeride ilave edip 
  • Uzerini çıkacak kadar su ilavesi ile birlikte düdüklü tencere nin kapağını kapatıp 
  • Yaklaşık 25 dak. kadar pisirin
  • Pisen barbunyalari servis tabagina alarak kiyilmis maydanoz ile susleyin



2 yorum:

  1. s.a buloğunuzu inceleme fırsatım olmadı henüz,ama yemekleriniz harika gözüküyor,sakaryada yaşıyor olmanızda ayrıca güzel,bende sakaryalıyım,her ne kadar şimdilerde samsunda olsamda dönüşüm muhteşem olacak :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hosgeldiniz bloguma.. Cok sevindim Sakaryali blogcular baya varmisiz megersem ;) Bende istanbuldan yeni tasindim memleketime Size de.nasip olur insaAllah... Baki.muhabbet ve sevgiler

      Sil