25 Temmuz 2013 Perşembe

DENİZ BÖRÜLCESI SALATASI YAPIMI

Deniz Borulcesi ile bundan 4-5 yil once tanistim... Annemin lezzetli ellerinden yapılmış bol limonlu ve sarimsakli deniz börülcesi salatasınin lezzeti hala damagimda...
 O gun bugündür vazgecemiyorum kendilerinden... Izmirde yaşayan abimlere vakti zamani gelince mutlaka siparis verir getittiririm :) Ayiklar temizler buzdolabi poşetlerine paylastiririm  kisin da afiyetle yeriz... Bu aksam ki iftar soframizda bize eslik etti hamdolsun...



Eger Ege ve Akdeniz bölgesinde yasiyor iseniz pazarlar da bulmak cok kolay vede cok ucuz demeti 50 kurus kasar yanilmiyor isem... Ama benim gibi Marmara bolgesinde veya ic anadolu bolgesinde yasiyor iseniz pazarlarda bulmak cook zor ancak büyük marketlerde bulunabiliyoor :/ Bulabilenler ve nasil yapilacagini bilemeyenler icin tarifim asagida :)


MALZEMELER:

  • 1 demet deniz börülcesi
  • Haslamak icin su
  • Zeytinyagi
  • 2 diş sarımsak
  • Yarim limon suyu
HAZIRLANISI:

  • Börülceler cok guzel bir sekilde kumundan temizlenir
  • Tencereye yarisina kadar su konulur ve kaynamaya bırakılır
  • Kaynayan suya temizlenmiş borulceler bırakılır ve 10 dak  kadar haşlanır...
  • Haslanan Börülceler süzgece çıkartılır ve sogumaya bırakılır...




  • Resimde goruldugu gibi tutup dip kısmından aşağıya doğru çekip sebze kısmını kılçıgindan ayırıyoruz...
  • Ayni islemi diger borulcelerede uyguladiktan sonra börülceleri servis tabağına aliyoruz..
  • Üzerine rende sarımsak limon suyu ve zeytinyağını ilave edip karıştırıyoruz...
  • Kesinlikle tuz koymuyoruz cunku borulcelerimiz kendinden tuzlu bir bitkidir....




















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder