13 Temmuz 2013 Cumartesi

Meyveli Porsiyon Pasta



Ramazanın gelmesi  ile birlikte sofralar senlenmeye bereketlenmeye, kalabaliklasmaya basladi...
Bir cok evde bu aksam iftara ne pisirsem telasesine iftarda agirlanacak misafir heyecanida eklenince kosturmacalar daha da bi anlam kazandi... Rabbin rizasini gozeterek tutulan oruclar, Bu ayda tek bir harfine binler sevap verilecigi mujdesini mazhar olabilmenin de otesinde sadece Rabbin rizasi icin okunan Kuran'lar  gene Rabbin rizasini umarak ağırlanan misafirler ile birlikte bu mubarek ay Bayramdan önce ki Bayram biz inanlar için adeta...


Iftar sofralarinizda misafirlerinize ozel porsiyon pasta hazirlsmak isterseniz eger tarifim asagida...



MALZEMELER:
  • Kek malzemesi:
  • 6 yumurta
  • 1, 5 su bardağı seker
  • 2, 5 su bardağı un
  • 1/2 su bardağı sıvıyağ
  • 1/2 su bardagi süt
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1/2 limon veya portakal kabuğu rendesi
  • 1 paket kabartma tozu ve vanilya

  • Ara malzemesi
  • Muz ve çilek
  • 1 poşet kremsanti
  • 1/2 su bardağı süt
  • Islatmak icin...
  • 1 su bardagi sut
  • 1 yemek kaşığı pudra sekeri
  • Kenarina surmek icin
  • Yarım su bardağı hindistan cevizi ve fındık


HAZIRLANISI
  • Kekin Hazırlanışı
  • Sıvı yağ,  süt,  kakao kucuk bir tencere de karıştırılır kaynama derecesine gelene kadar ocakta tutulur ve sogumaya birakilir...
  • Ayri bir kapta 6 yumurta 1,5 su bardagi seker ile birlikte 10 dak. yakin cırpılir 
  • Baska bir kaba un kabartma tozu ve vanilya elenir elenen unun icerisine rendelenmis limon veya portakal kabugu rendesi de ilave edilir
  • Ve cirptigimiz yumurtaya  un tahta kasik yardimiyla yavas yavas yedirilir...
  • Yine yavas yavas alt ust edilerek azar azar Sütlü karışım ile gevsetilir...
  • Yaglanmis Orta boy diktortgen bir tepsiye kek harci dokulur ve her tarafina esit olacak sekilde yayilir...
  • 150° ısıtılmış fırında 27 dak. Pisirilir... 
  • Fırından çıkan kek ağzı kapalı bir sekilde sogutulur...
  • Soguyan kekden su bardagi yardimi ile yuvarlaklar cikartilir...
  • Ayrı bir kapta yarım su bardağı süt ile kremsanti hazırlanır ve buzdolabinda sogutulur  
  • Islatmak icin hazirlanan süt ve pudra sekeri ile yuvarlak kekler islatilir...
  • Her bir kek ortadan ikiye bölünür arasina kremsanti sürülür ve dilimlenmis meyveler dizilir diger kek üzerine kapatilir ve yan çevresine kremsanti sürülür.
  • En son olarak uzeri de krem santi ile kaplanan porsiyon pastacIkla hindistan cevizi veya findiga bulanir en uzeri meyveler ile suslenir...
  • Bu islem her bir kek icin uygulanir...
  • Pastamiz 1-2 saat dinlendikten sonra servise hazirdir... 
  • AFIYET BAL ŞEKER OLSUN...


4 yorum:

  1. hayırlı ramazanlar diliyorum harika bişey olmuş :)

    çok sevgilerrr

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cok tesekkur ederm canim Yorumun ve begenin icin...

      Sil
  2. Canım hoşgeldin:))Pasta nefis görünüyor olsa da yesek şimdi ahh ahhhhh:)))Çok öpüyorum seni..

    YanıtlaSil
  3. Caniiim beraber karsilikki oturup kahvemizin yaninda pastamizida yiyecegimiz gunler olacak insaAllah...Cook optum

    YanıtlaSil