21 Temmuz 2013 Pazar

MİLFÖY HAMURUNDAN LAHMACUN VE PEYMACUN



Su mubarek gunlerde hem sahurda hemde iftarda yapılabilecek cok pratik bir lezzet paylasiyorum sizlerle bugunde... Mutlaka denemenizi tavsiye etmeden gecemeyecegim bu lezzeti...



MALZEMELER:

  • 250 gr kiyma
  • 1 bas sogan
  • 10 dal Kıyılmış Maydonoz
  • 100 gr peynir
  • Yarim su bardağı rende kaşar peyniri
  • 1 yumurta sarısı
  • 8 adet milföy hamuru
  • 2 yemek kaşığı un 
  • Tuz ve karabiber
HAZIRLANISI
  • Tezgaha bir miktar un serpin ve 2 adet milföy hamurunu uzunlamasina acarak dikdörtgen bir hamur elde edin
  • 250 gr kiymaya rende sogan ve kiyilmis maydanoz tuz ve karabiber ilave ederek ic harci hazirlayin
  • Actiginiz hamura kiymali harci kenarlardan 2 cm bosluk kalacak sekilde yayin
  • Ve kenarlarda ki bosluklari kapatarak cerceveleyin
  • Ayni islemi peynirli harc icin de uygulayin
  • En uste kasar rendesi yaymayi unutmayin
  • Milfoy hamuru nun kenarlarina yumurta sarısı sürerek 170 derecede 15-20 dak. kadar pisirin ve tercihen sıcak servis yapin
  • Afiyet olsuuun...


4 yorum:

  1. ÇOK DEĞİŞİK BİR TARİF
    ELLERİNİZE SAĞLIK
    ALLAHA EMANET OLUN

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gonul rahatligi ile tavsiye edeceğim bir tarif Şengül hanim... baki muhabbet ve sevgiler

      Sil
  2. Çok pratik ve çok güzel bir tarif.ellerine sağlık.bunuda denemek istiyorum.
    sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :-) Tesekkur ederum denerseni benide haberdar edin baki muhabbetlrr

      Sil