23 Temmuz 2013 Salı

HAZIR YUFKA MANTISI

Mantı zor ve ugrastirici bir yemek olması sebebiyle biz hanımların yaparken bir kere değil birden fazla düşündüğümüz  bir lezzet.
Hele bide kayseri mantısı yapmaya kalkısıp ve bir kasiga 40 manti sigdirmaya çalışıyor isek yandıgımızın resmi dir ;)  Saatlerce uğraşmanıza gerekebilir... Vaktim yok ama Mantı da yemek istiyorum diyorsaniz ben gibi asagidaki tarif tam size göre severek yiyeceginizi tahmin ederek tarifimi veriyorum...

MALZEMELER:

  • 2 yufka
  • 250 gr kiyma
  • 1 bas sogan
  • 10 dal maydanoz
  • Tuz 
  • Karabiber
  • 2 bardak su veya et suyu
  • 1 et bulyon  
  • 1 Diş sarımsak
  • 1 su bardagi yoğurt
  • HAZIRLANISI :
  • Kıyma nin içerisine bir bas sogan rendelenir
  • Maydonozlar ince kıyılır kıymaya katılır
  • Tuz karabiberde ilave edilerek harc hazIrlanir
  • Yufka tezgaha serilir ve ikiye katlanir
  • Düz olan tarafa kıymanın yarısı yayılır 
  • Sag ve sol kenarlar kapatılarak rulo halinde sarılır
  • 2 cm  genişliğinde keser ve tepsimize yerleştiririz

  • Bu işlem diger yufkayada uygulanır ve 170 derecede 25-30 dak. Kadar pisirilir...
  • Fırında piserken mantılarımiz tencereye 2 su bardagi su ve bulyon alınır ve bulyon eriyene kadar kaynatılır. .. ( eger evde varsa 2 su bardagi et suyu da kullanilabilinir...
  • Fırından cikan Mantımızın uzerine kepce yardımı ile et suyumuz dökülür... ilk etapta et suyunun hepsini dokmeyin cektikce dokmekde fayda var...Tepsinin uzeri kapatilarak et suyunun cekmesi saglanir...
  • Ilındıktan sonra uzerine sarımsaklı yogurdumuz dökülür uzerine yagda kavrulmus nane ve kirmizi biber serpilerek servis edilir...
  • AFIYET OLSUN...



4 yorum:

  1. Canım bu sana iftara geldiğimizde bayıldığımız yemek miydi?Ellerine sağlık hayatım..Nefisti nefisss..

    YanıtlaSil
  2. Evet arkadasm ta kendileri oluyorlar ;) Annemlere verdigim iftar yemeginde yapmistim ;)

    YanıtlaSil
  3. Çok güzel görünüyor denemem lazım.ellerine sağlık.
    sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cok tesekkur ederim pratik ve lezzetli bi lezzet denerseniz pisman olmazsiniz insaAllah

      Sil