Havalar birden soğudu buralarda 2 gün öncesine kadar nefes bile alamazken bunaltıcı nemli bir hava varken bugün heryer kapkaranlık, soğuk ve dışarıda şakır şakır yağmur yağıyor... Kurban olduğum Rabbim birkaç gün içinde nerede ise 4 mevsimi yaşatıyor bizlere... Geçenlerde bu yazımda da bahsetmişdim ya ben çok severim böyle havaları.. Alıcaksın kitabını eline yanında da dumanı üzerinde tüten kahven olacak camın önündeki kotuğa geçip kitabını okuyacaksın...İşte tam o hava var...Buda demek oluyor ki İnşAllah bugün bol bol kitap okuyacağım...Çocuklar okuldan gelene kadar ne okusam kardır benim için.. O yüzden biran önce acele tarafından tarifimi paylaşayım tarif aşağıda...
MALZEMELER:
- 2 bağ kara lahana
- yarım su bardağı pirinç
- 350 gr kıyma
- 3 orta boy soğan
- 2 domates rendesi
- 1 yemek kaşığı dolu dolu salça
- tuz, yarım demet taze nane, karabiber,kimyon
- yarım demet maydonoz
- Önce bir tencerenin yarısına kadar su doldurulır ve kaynatılır
- Su kaynamaya dururken kara lahanalar sapları kopartılır
- Yaprakları yıkanır...
- Kaynayan suya bırakılarak 1-2 dak tutup hemen çıkartıyorsunuz...
- Çok fazla tutarsanız yapraklar erir..Ne çok sert nede çok yumuşak kalacak
- Koparttığınız saplarınızı da aynı suda yaprakları çıkarttıktan sonra 5 dak kadar haşlayın
- Ve sarmaları diziceğiniz tencerenin en alt kısmına dizin bir kısmını
- Bu arada Etlli Karışık Dolma harcımda hazırladığım iç harcımızı hazırlıyoruz...
- Lahanayı saplarını koparttığınız kısmı size bakacak şekilde koyup sizden taraf olan kısmına iç harcını yerleştiriyorsunuz.
- Ve sigara böreği sarar gibi sarıyorsunuz.
- Ve tencereye diziyoruz.
- En üzerine bir çay bardağına yakın sıvıyağ ve üzerine geçmeyecek kadar suyu koyup ( Yaklaşık 2 su bardağı)
- Yapraklar iyice yumuşayana ve içinde ki harç pişene kadar pişiriyoruz.
Canım benim güzel yorumun için teşekkür ederim.
YanıtlaSilKaralahana sarması en sevdiğim sarmadır onun lez
zetini diğerlerinde bulamam ellerine sağlık sevgiler...
Öyle ama derya ablacım cezerye yapmak herkesin harcı değil ;) Bende teşekkür ederim güzel yorumun için... Sevgiler...
SilKara lahana dolmasına bayılırım..Ellerine sağlık canım arkadaşım..Bir tabak da ben isterim:))
YanıtlaSilİstediğin kara lahana sarması olsun arkadaşım büyük bir zevkle yaparım....
SilNasil bir görüntü böleeee arkadasim,ellerinize saglik.Yiyenlere afiyetler olsun
YanıtlaSilNar taneleri çoook teşekkür ederimm..
Sileskiden yapmazdım ama son yıllarda eşim çok severek yemeye başlayınca bende pişiriyorum,harika görünüyor,eline sağlık...
YanıtlaSilevet kimi sevmez kara lahanayı pişirmezde kokusu falan ağır gelir. Ama seven de asla vazgeçemez benim gibi... Saol mehtapcım sevgiler..
SilOy oy oy bayılırım
YanıtlaSilEllerine sağlık arakadaşım
Sevgiler
tesekkürler nilaycım :)
Silellerine saglik nohuts
YanıtlaSilsenin yazilarin panelimde görünmüyor benim :(
haberim olmuyor eklediklerinden
birseyler yapmaliyim
muhabbele
Aaaa niye görünmüyor acaba? Benim yapmam gereken bişi varsa benide haberdar edersin ablacım... Baki sevgi ve Muhabbet duasındayım yaradana selamlar ablacım...
Sil