7 Kasım 2012 Çarşamba

ETLİ KARA LAHANA SARMASI



Havalar birden soğudu buralarda 2 gün öncesine kadar nefes bile alamazken bunaltıcı nemli bir hava varken bugün heryer kapkaranlık, soğuk ve dışarıda şakır şakır yağmur yağıyor... Kurban olduğum Rabbim birkaç gün içinde nerede ise 4 mevsimi yaşatıyor bizlere... Geçenlerde bu yazımda da bahsetmişdim ya ben çok severim böyle havaları.. Alıcaksın kitabını eline yanında da dumanı üzerinde tüten kahven olacak camın önündeki kotuğa geçip kitabını okuyacaksın...İşte tam o hava var...Buda demek oluyor ki İnşAllah bugün bol bol kitap okuyacağım...Çocuklar okuldan gelene kadar ne okusam kardır benim için.. O yüzden biran önce acele tarafından tarifimi paylaşayım tarif aşağıda...


MALZEMELER:
  • 2 bağ kara lahana
  • yarım su bardağı pirinç
  • 350 gr kıyma
  • 3 orta boy soğan
  • 2 domates rendesi
  • 1 yemek kaşığı dolu dolu salça
  • tuz, yarım demet taze nane, karabiber,kimyon
  • yarım demet maydonoz
HAZIRLANIŞI:
  • Önce bir tencerenin yarısına kadar su doldurulır ve kaynatılır
  • Su kaynamaya dururken kara lahanalar sapları kopartılır 
  • Yaprakları yıkanır...
  • Kaynayan suya bırakılarak  1-2 dak tutup hemen çıkartıyorsunuz...
  • Çok fazla tutarsanız yapraklar erir..Ne çok sert nede çok yumuşak kalacak
  • Koparttığınız saplarınızı da aynı suda yaprakları çıkarttıktan sonra 5 dak kadar haşlayın 
  • Ve sarmaları diziceğiniz tencerenin en alt kısmına dizin bir kısmını
  • Bu arada Etlli Karışık Dolma harcımda hazırladığım iç harcımızı hazırlıyoruz...
  • Lahanayı saplarını koparttığınız kısmı size bakacak şekilde koyup sizden taraf olan kısmına iç harcını yerleştiriyorsunuz.
  • Ve sigara böreği sarar gibi sarıyorsunuz.
  • Ve tencereye diziyoruz.
  • En üzerine bir çay bardağına yakın sıvıyağ ve üzerine geçmeyecek kadar suyu koyup ( Yaklaşık 2 su bardağı) 
  • Yapraklar iyice yumuşayana ve içinde ki harç pişene kadar pişiriyoruz.








12 yorum:

  1. Canım benim güzel yorumun için teşekkür ederim.
    Karalahana sarması en sevdiğim sarmadır onun lez
    zetini diğerlerinde bulamam ellerine sağlık sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öyle ama derya ablacım cezerye yapmak herkesin harcı değil ;) Bende teşekkür ederim güzel yorumun için... Sevgiler...

      Sil
  2. Kara lahana dolmasına bayılırım..Ellerine sağlık canım arkadaşım..Bir tabak da ben isterim:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İstediğin kara lahana sarması olsun arkadaşım büyük bir zevkle yaparım....

      Sil
  3. Nasil bir görüntü böleeee arkadasim,ellerinize saglik.Yiyenlere afiyetler olsun

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nar taneleri çoook teşekkür ederimm..

      Sil
  4. eskiden yapmazdım ama son yıllarda eşim çok severek yemeye başlayınca bende pişiriyorum,harika görünüyor,eline sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet kimi sevmez kara lahanayı pişirmezde kokusu falan ağır gelir. Ama seven de asla vazgeçemez benim gibi... Saol mehtapcım sevgiler..

      Sil
  5. Oy oy oy bayılırım
    Ellerine sağlık arakadaşım
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  6. ellerine saglik nohuts
    senin yazilarin panelimde görünmüyor benim :(
    haberim olmuyor eklediklerinden
    birseyler yapmaliyim
    muhabbele

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aaaa niye görünmüyor acaba? Benim yapmam gereken bişi varsa benide haberdar edersin ablacım... Baki sevgi ve Muhabbet duasındayım yaradana selamlar ablacım...

      Sil