Havalar bir soğuk bir sıcak ilerlesede balık sezonundayız.. Ve hala palamut en gözde balık halk cephesinde...
Geçen gün yapdığımız palamut tavayı nasıl yaptığımızı paylaşmaya geldi sıra...
MALZEMELER:
- 1 kilo kadar dilimlenmiş ve temizlenmiş palamut
- Mısır unu
- Tuz
- Kızartmak için sıvıyağ
- Balıklar iyice yıkandıktan sonra
- Tuzlanmış mısır ununu bulanır
- Fazla unu silkelenerek kızdırlmış tavaya dizilir arkalı önlü nar gibi kızarana kadar kızartılarak
- Havlu kağıt serilmiş tabağa alınır ve fazla yağe çektirlir.
- Havlu kağıdı alıp servis yapılır
- Afiyet olsun,
Bak şimdi bana palmut altırtıcaksın.
YanıtlaSilNasıl canım çekti..
Ellerine sağlık canım..
Nefiss görünüyor.
Melihacıım ahh canım yapıp keşke ikram edebilsem sana :( bilgisayardan bilgisayara ışınlama özelliğimiz bulunabilse :S Belki palamutdan ulaştıramam ama baki sevgilerimi sunuyorum sana...
YanıtlaSil