4 Ekim 2012 Perşembe

KREMALI POĞAÇA








Kremalı poğaça yı ilk yediğimde vuruldum tadına ve O mis gibi buram buram pastahane kokan kokusuna. Çok sevdiğim arkadaşım gülseren ablam yapmıştı gününde bizde bayılarak yemiştik... Bende bugün öğlen çocukların beslenmelerine yetiştereyim diye acele tarafından yaptığım için kabartma tozu ile yaptım poğaçaları mı, o tadı damağımda kalan gülseren ablamın poğaçası mayalı oluyordu en yakın zamanda onu da yapıp ekleyeceğim inşaallah...Ağzınıza attığınızda kaymak gibi eriyen bu çok leziz poğaçanın  tarifi şöyle...


MALZEMELER :
  • 1 kutu 200 ml. lik süt kreması
  • 2 yumurta (1 sinin sarısı ayrılacak)
  • 50 gr. margarin oda sıcaklığında
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 tatlı kaşığı mahlep (arzuya göre) ben evde kalmadığı için koyamadım...
  • 1 paket kabartma tozu
  • tuz
İÇ MALZEMESİ:
  • 150 gr kadar tuzlu lor
  •  yarım demet maydonoz


HAZIRLANIŞI:

  • Süt Kremasını hamur yoğurma kabına alıyoruz
  • Üzerine margarin, yumurta ve sıvıyağı da ilave edip elimizle karıştırıyoruz
  • İçine yavaş yavaş unu kabartma tozunu ilave edip yumuşak bir hamur elde ediyoruz
  • Bu arda  Lor pyeniri ve doğranmış maydonuzu karıştırarak  iç harcı hazırlıyoruz..
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp avcumuzun içinde açıp iç harçtan koyarak kapatıyoruz
  • Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine koyup 
  • Üzerine yumurta sarısı sürüyoruz
  • Susam ve çörek otu serpiştirip
  • Önceden ısıttığımız 180 derecelik fırında 30 dak kadar pişiriyoruz... 
  • Afiyet olsun...









2 yorum:

  1. Ellerine sağlık canım. Kabartma tozu ilede pratik poğaça olmuş. Afiyetle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim canım... Kabartma tozu ile cok güzel ve pratik bir poğaça tavsiye ederim...

      Sil