3 Ekim 2012 Çarşamba

KISIR


Fazla söze gerek yok kısırı anlatmaya... Türk mutfağının baştacı, günlerin vazgeçilmezi, aslında vitamin deposu  her ev hanımını farklı malzemeler ve değişik şekillerde yaptığı kısırı bide benim yöntemimle paylaşayım istedim...



MALZEMELER:
  • 1 su bardağı kısırlık ince bulgur
  • 1 su bardağı kaynar su
  • 1 tatlı kaşığı tuz, karabiber, kimyon, acı biber
  • 5-6 dal taze soğan
  • yarım demet maydanoz
  • 2 adet salatalık
  • 1 adet domates (süslemek için kullandım)
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • yarım çay bardağı sıvıyağ
  • 1 limon
HAZIRLANIŞI:
  • 1 su bardağı kısırlık bulgur 1 su bardağı kaynar su ile ıslatılır..15 dak kapaklı bir kapta bekletilir
  • Bir yandan maydonoz ve soğanlar ince ince doğranır
  • Tavaya sıvıyağ konur salça kavrulur
  • İyice şişen bulgurun içine salçalı yağ dökülür ilk sıcaklığı gittikten sonra elle güzelce yoğrularak kısırlara yedirilir
  • Tuzu ve baharatlarını attıktan sonra tekrar yoğrulur
  • İnce ince doğranmış Yeşillikler ve salatalık da konularak fazla ezdirmeden kaşık ile karıştırılır...
  • Limon sıkılır kısıra dökülür karıştırılır.
  • Gerekir ise zeytinyağı ilavesi yapılır...
  • Domates ile süsleyerek servis yapılır...
NOT: Ben domatesi sunum aşamasında koyuyorum önceden konulursa domatesin suyu ile birlikte çok fazla sulanıyor ve hiç hoş bir görüntü olmuyor....

4 yorum:

  1. ımmmm olsa da yesek:))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yapıp yiyelim en kısa zamanda arkadaşım :)

      Sil
  2. çokda severimmm :) rejimde olan ben bunu görünce azımın suları aktı resmen :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :))Hoşgeldiniz sefalar getirdiniz... Ayyy hakkınıza girdim siz rejimdeyken tüüh...

      Sil