Fazla söze gerek yok kısırı anlatmaya... Türk mutfağının baştacı, günlerin vazgeçilmezi, aslında vitamin deposu her ev hanımını farklı malzemeler ve değişik şekillerde yaptığı kısırı bide benim yöntemimle paylaşayım istedim...
MALZEMELER:
- 1 su bardağı kısırlık ince bulgur
- 1 su bardağı kaynar su
- 1 tatlı kaşığı tuz, karabiber, kimyon, acı biber
- 5-6 dal taze soğan
- yarım demet maydanoz
- 2 adet salatalık
- 1 adet domates (süslemek için kullandım)
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- yarım çay bardağı sıvıyağ
- 1 limon
- 1 su bardağı kısırlık bulgur 1 su bardağı kaynar su ile ıslatılır..15 dak kapaklı bir kapta bekletilir
- Bir yandan maydonoz ve soğanlar ince ince doğranır
- Tavaya sıvıyağ konur salça kavrulur
- İyice şişen bulgurun içine salçalı yağ dökülür ilk sıcaklığı gittikten sonra elle güzelce yoğrularak kısırlara yedirilir
- Tuzu ve baharatlarını attıktan sonra tekrar yoğrulur
- İnce ince doğranmış Yeşillikler ve salatalık da konularak fazla ezdirmeden kaşık ile karıştırılır...
- Limon sıkılır kısıra dökülür karıştırılır.
- Gerekir ise zeytinyağı ilavesi yapılır...
- Domates ile süsleyerek servis yapılır...
ımmmm olsa da yesek:))))
YanıtlaSilYapıp yiyelim en kısa zamanda arkadaşım :)
Silçokda severimmm :) rejimde olan ben bunu görünce azımın suları aktı resmen :)
YanıtlaSil:))Hoşgeldiniz sefalar getirdiniz... Ayyy hakkınıza girdim siz rejimdeyken tüüh...
Sil