14 Eylül 2012 Cuma

FIRIN POŞETİN DE TAVUK


 Pıratik tavuk fırın tarifi arıyor iseniz eğer doğru tarifdesiniz... Çok pratik ama bir o kadar da lezzetine doyum olmayan bir ana yemekdir fırın poşetin de tavuk tabiki yanın da pilav veya makarnayı he bir de çoban salatayı unutmamalı.. Bilenler bilir bizim çocuklar tüy siklet takımından yemek seçen çocuklardan ama bu tavuk yapılınca garantisi var kemikten başka bişi kalmaz tabaklarında...

Şimdi  önce tabaktaki sunumunu gösteren fotografı koyayım sonrasında da yapım aşamalarını anlatayım :)

MALZEMLER:

  • 8 adet tavuk baget veya kanat( kanat daha küçük olduğu için dilerseniz sayıyı artırırsınız)
  • 1 baş rendelenmiş ve  sıkılıp suyu alınmış posası atılmış soğan
  • 1-2 diş rendelenmiş sarımsak
  • Tuz, Karabiber, Kırmızı pul biber, Kimyon, Sevdiğiniz diğer tüm baharat çeşitleri olabilir 
  • 1 çay bardağı riviara zeytin yağı 
HAZIRLANIŞI:

  • Yağ derince bir kaba konulur içerisine  1 baş rendelenmiş ve  sıkılıp suyu alınmış posası atılmış soğan, 1-2 diş rendelenmiş sarımsak ve  Tuz, Karabiber, Kırmızı pul biber, Kimyon, Sevdiğiniz diğer tüm baharat çeşitlerini koyun karıştırın ve içerisine tavukları atın... Ben elin lezzetine inananlardanım... Yemeğe sevginin elden geçtiğine inanıyorum işte bu yüzden eliniz ile güzelce harmanlayın
  • Eğer vaktiniz var ise bir iki saat beklesin tavuklar sosda iyice marine olsunlar...
  • Fırını 170 derece ye getirin 
  • Fırın poşetini hafif unlayın tavukları içine yerleştirin üzerine sosunu dökün
  • Ağzını pağlayın çalkalayın ve tepsiye yerleştirin.
  • Üzerine delikler açın ve fırınlayıın..
  • Ben 40 dak kadar tuttum fırın da bizim ufaklıklar üstü kızarmış sevmezler o yüzden çok kızartmadım.Fakat siz çıkartmanıza 5 dak kadar kala fırının üst ızgara bölümünü açıp fırın poşetini  de  kesip  tavukları kızartabilirsiniz...
AFİYET BAL ŞEKER OLSUN











2 yorum: