16 Eylül 2012 Pazar

HAMUR KIZARTMASI




Pazar gününün vazgeçilmezlerinden dir kahvaltılar..Yemek masasının etrafında bütüün ailenin bir arada olduğu yaşama lezzet katan, sevgiyi, saygıyı perçinleyen andır pazar kahvaltıları.. Çözüme ulaşılamamış nice konular pazar kahvaltılarında halolunur, söylenememiş sözler fırsat bu fırsattır denip söylenilir.. İşte bu bütün ailenin bir arada olduğu mutlu yüzlerin, şen şakrak seslerin yükseldiği bu sofrayı şölene çevirecek bir tarif Hamur Kızartması...


MALZEMELER:
  • 1 Yumurta
  • 2 yemek kaşığı yoğurt (katı yerinden)
  • yarım su bardağı süt
  • tuz
  • Karbonat
  • Aldığı kadar un..
KIZARTMAK İÇİN :
  • 1 su bardağına yakın sıvıyağ
HAZIRLANIŞI:
  • Un ve karbonat hariç bütün malzemeler karıştırın. Karışan malzemelerin içine un ve karbonat ilave edin. Kulak memesi yumusaklığında bir hamur elde edene kadar un ilave etmeye devam edin..
  • Elde ettiğiniz hamuru 15 dak kadar dinlendirin.
  • Un serpilmiş tezgahta hamuru açarak inceltin( İsterseniz hamuru 2'ye bölerek bu işlemi yapabilirsiniz)
  • Yaklaşık olarak 2-3 cm kalınlığında açın. çok inceltir iseniz kızarttığınız hamur kuruyor..
  • Açtığınız hamuru yuvarlak bir kalıp ile bu su bardağının ağzı da olabilir kesin..
  • Yada karelere de bölebilirsiniz.
  • Yuvarlak form çıkarttığınız hamurun geri kalanlarını tekrar bir araya getirip tekrar açın..
  • Hamur bitene kadar bu işleme devam edin...
  • Kızgın yağda hamurunuzu kızartın..

2 yorum: