Şimdi önce tabaktaki sunumunu gösteren fotografı koyayım sonrasında da yapım aşamalarını anlatayım :)
MALZEMLER:
- 8 adet tavuk baget veya kanat( kanat daha küçük olduğu için dilerseniz sayıyı artırırsınız)
- 1 baş rendelenmiş ve sıkılıp suyu alınmış posası atılmış soğan
- 1-2 diş rendelenmiş sarımsak
- Tuz, Karabiber, Kırmızı pul biber, Kimyon, Sevdiğiniz diğer tüm baharat çeşitleri olabilir
- 1 çay bardağı riviara zeytin yağı
- Yağ derince bir kaba konulur içerisine 1 baş rendelenmiş ve sıkılıp suyu alınmış posası atılmış soğan, 1-2 diş rendelenmiş sarımsak ve Tuz, Karabiber, Kırmızı pul biber, Kimyon, Sevdiğiniz diğer tüm baharat çeşitlerini koyun karıştırın ve içerisine tavukları atın... Ben elin lezzetine inananlardanım... Yemeğe sevginin elden geçtiğine inanıyorum işte bu yüzden eliniz ile güzelce harmanlayın
- Eğer vaktiniz var ise bir iki saat beklesin tavuklar sosda iyice marine olsunlar...
- Fırını 170 derece ye getirin
- Fırın poşetini hafif unlayın tavukları içine yerleştirin üzerine sosunu dökün
- Ağzını pağlayın çalkalayın ve tepsiye yerleştirin.
- Üzerine delikler açın ve fırınlayıın..
- Ben 40 dak kadar tuttum fırın da bizim ufaklıklar üstü kızarmış sevmezler o yüzden çok kızartmadım.Fakat siz çıkartmanıza 5 dak kadar kala fırının üst ızgara bölümünü açıp fırın poşetini de kesip tavukları kızartabilirsiniz...
ellerinize sağlık
YanıtlaSilçok lezzetli görünüyor
Teşekkürler :)
Sil