4 Eylül 2012 Salı

EV YAPIMI TARHANA ÇORBASI

Sonbaharın gelip havaların soğumaya başladığı bu günlerde dumanı üstünde tüten bir çorbaya kim hayır diyebilir ki..Hele bide Anne eli değerek,yiyene şifa olması için dualar edilerek yoğrulmuş, günlerce kuruması için beklenmiş, kurutulduktan sonra ise un haline gelmesi için  emek sarfedilmiş TARHANA çorbası ise...

Uzun kollu giysem pişermiyim, kısa kollu giysem üşürmüyüm :) ayları içinde olduğumuzu da düşünür isek nezle veya grip hastalığına yakalanmamak için bol vitamin dolu lezzetine doyum olmayan Tarhana Çorbasını sık sık tüketmek gerektiğini düşünüyorum...
İşte bizim evin baş tacı çocukalarımın şifa kaynağı annemin el emeği göz nuru tarhana çorbasının tarifi...

MALZEMELER:.
  • 3 Yemek kaşığı toz tarhana 
  • 3 Su bardağı su (tarhanayı ıslatmak için yarım su bardağı ayrıyetten su)
  • 1 Yemek kaşığı tereyağ
  • 2 Yemek kaşığı sıvıyağ
  • 1 Yemek kaşığı kadar salça
  • Tuz
HAZIRLANIŞI:
  • Tarhana tozu bir kaseye konur üzerine yarım su bardağı ılık su ilave edilir 1 saat kadar erimeye bırakılır
  • Tencereye yap ve salça alınır salça kavrulur.
  • Kavrulan salçanın üzerine 3 su bardağı su ilave edilir 
  • Salçalı suyun üzerine de 1 saat kadar dinlendirdiğimiz sulandırılımış tarhana ilave edilir.
  • Sürekli karıştırılırak pişirilir.
  • Kaynamaya başlayan tarhana kendi haline bırakılarak orta hararetli ocakta 1-2 dak kadar daha kaynatılarak servise hazır hale getirilir.
  • Sıcak sıcak servis yapılır...
  • AFİYET BAL ŞEKER OLSUN ŞİFA OLSUN...


1 yorum:

  1. Merve'cim tam şifa çorbası ellerine sağlık,şifa olsun.Yine naçizane bir abla tavsiyem var:)))
    Blog temanın arkasında resim kullanmasan sadece
    beyaz fon kullansan daha iyi olur.Yemeklerinin görselliğini bozuyor sımsıcak sevgiler...

    YanıtlaSil