26 Nisan 2015 Pazar

JELKA BÖREĞİ




Jelka Böreği (Bùzgulu Bòrek)
MALZEMELER
* 6 su bardağı un,
* 1 bütün yumurta,
* Tuz,

* 1 paket instant maya
* 1 su bardağı  ılık su
* 1 Yemek K. Şeker
Ic Malzeme:
*Haşlanmış Rendelenmis Patates
* Tuz
* Karabiber
* Tuz
Hamuru yaglamak için eritilmis 100  gr. tereyağ
Yapılışı
*Un, tuz ve toz mayayı karıştırıp içine yumurtayı kırıp ılık suyla yumuşak bir hamur yoğurun.
* Hamurun mayalanmasını beklemeden ceviz büyüklüğünde bezeler yapın. Bezelerii servis tabagi büyüklugunde açıp yağlayın.



*Fotografda gösterildiği gibi açtığımız hamurun bir tarafini ortada birlestirip daha sonra diger tarafini birleştiriyoruz ve pilelerini olusturuyoruz
* Kulaklardan birisini ortaya katliyoruz ve hazırladığımız harci ortaya koyup diger 3 kulagi patatesli harcin üzerine kapatiyoruz.


*Yağlı kagit serilmis fırın tepsisine ters cevirip uzerine yumurta sarısı önceden ısıtılmış fırında altı üstü kizarana kadar pisiriyiruz..Cok tutatrak borekleri kurutmayin... Sıcak servis ediyoruz.Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder