Su mubarek gunlerde hem sahurda hemde iftarda yapılabilecek cok pratik bir lezzet paylasiyorum sizlerle bugunde... Mutlaka denemenizi tavsiye etmeden gecemeyecegim bu lezzeti...
MALZEMELER:
- 250 gr kiyma
- 1 bas sogan
- 10 dal Kıyılmış Maydonoz
- 100 gr peynir
- Yarim su bardağı rende kaşar peyniri
- 1 yumurta sarısı
- 8 adet milföy hamuru
- 2 yemek kaşığı un
- Tuz ve karabiber
HAZIRLANISI
- Tezgaha bir miktar un serpin ve 2 adet milföy hamurunu uzunlamasina acarak dikdörtgen bir hamur elde edin
- 250 gr kiymaya rende sogan ve kiyilmis maydanoz tuz ve karabiber ilave ederek ic harci hazirlayin
- Actiginiz hamura kiymali harci kenarlardan 2 cm bosluk kalacak sekilde yayin
- Ve kenarlarda ki bosluklari kapatarak cerceveleyin
- Ayni islemi peynirli harc icin de uygulayin
- En uste kasar rendesi yaymayi unutmayin
- Milfoy hamuru nun kenarlarina yumurta sarısı sürerek 170 derecede 15-20 dak. kadar pisirin ve tercihen sıcak servis yapin
- Afiyet olsuuun...
ÇOK DEĞİŞİK BİR TARİF
YanıtlaSilELLERİNİZE SAĞLIK
ALLAHA EMANET OLUN
Gonul rahatligi ile tavsiye edeceğim bir tarif Şengül hanim... baki muhabbet ve sevgiler
SilÇok pratik ve çok güzel bir tarif.ellerine sağlık.bunuda denemek istiyorum.
YanıtlaSilsevgiler
:-) Tesekkur ederum denerseni benide haberdar edin baki muhabbetlrr
Sil