24 Ocak 2013 Perşembe

PRATİK KARIŞIK SEBZE KIZARTMA



Çoğu zaman kızartma yapmak biz hanımlar için bir eziyet halini alır... Heleki karışık kızartma yapacaksak tam bir karmaşa...Kızartmasını yapacağımız sebzelerin yıkanmasından tutunda, kurulanmasına, doğranıp kızartılmasına kadar hepsi ayrı ayrı zahmettir...Aslında  hangi yemek zahmetsizdir ki ama kızartma ayrı bir zahmettir çünki bide temizliği vardır kızartmanın...
Kızartma yaptıktan sonra tencere veya firütöz yağından arındırılmak için defalarca yıkanır, Ocak ve  aspiratör güzelce temizlenir, eğer ocağın üstünde falan dolap varsa o muhakkak temizlenmelidir, mutfakta yer fayansları da silinmelidir çünkü kızartma yağından çıkan buhar direk fayanslara siner ve çoluk çocuğun kayıp düşme bir yerlerini incitme riski vardır... Yani öyle kızartma deyip geçiştirmemek lazım yapması yemesi temizlemesi en azından 2 saatini alır insanın... Benim gibi zamanla yarışan bayanlar mutfakta pratik olmak ister öyle çok uzun uzadıya ayrıntı ile uğraşmak istemezler bilirim ;) Bizim evde karışık sebze kızartma özellikle ben tarafından çoook sevilir ama çok uzun uzadıya vakit harcamak istemediğim için kendimce böyle bir yöntem buldum yapanlar vardır mutlaka hatta daha pratik bir yapım aşaması  varsa önerilere de açığım... Anlatmaya geldi şimdi sıra... Nasıl yapıldığını anlamak için aşağıya alayım sizi ;) Ama önce resimde görülen Ev Yapımı Çıtır Patates Cipsi nin tarifi için tık tık ;)



MALZEMELER:

  • 2 adet patlıcan
  • Yarım kilo (İsteğe bağlı aslında) taze köy biberi veya çarliston biber
  • 4 adet paprica biber
  • 2 adet kabak
  • 2 adet domates
  • 3 yemek kaşığı yağ 
  • Tuz
HAZIRLANIŞI:
  • Patlıcanlar yıkanır alacalı soyulur ve tuzlu suda 30 dak. kadar bekletilip acısı alınır..Sudan çıkartılıp suyu süzülür havlu kağıt ile fazla suyu alınır...
  • Kabaklar traşlanır ve yuvarlak olarak doğranır
  • Biberlerin sapları ve çekirdekleri çıkarılıp halka olarak doğranır.
  • Domatesler küçük doğranır
  • Tencereye 3 yemek kaşığı yağ koyulur ocağın altı açılır ve domates hariç bütün sebzeler tencereye alınır..
  • Arada karıştırılarak kzıartılmaya devam edilir... Tencerenin kapağını kapalı tutmaya da özen gösterin..
  • Sebzeler kızardıktan sonra domatesleri içine atıp domateslerinde iyice ölmesini sağlıyoruz...
  • Domatesleri koyduktan yaklaşık 7-8 dak. sonra kızartmamız hazırdır...
  • İster sıcak sıcak ister soğutup sarımsaklı yoğurt ile servis yapabilirsiniz...
  • Kolay Gelsin ve Afiyet Olsun ;)


7 yorum:

  1. Yanına biraz da yoğurt alabilirmiyim?:))
    ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hmmmm nede güzel olur dimi yogurt ama sarımsaklı :) teşekkür ederim canım...

      Sil
  2. Eşim ne kadar çok severse ben de o kadar kızartmaktan nefret ederim:)
    Ama yemesi nefis, eline sağlık cnm...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Al benden de o kadar ama bak bu yöntem pratik tavsiye ederim ;) Teşşekür ederim canım beniim...

      Sil
  3. Merhabalar;
    Ellerinize Sağlık!
    Bloğunuzun yeni izleyicisiyim.Sizi de kendi mutfağımda da görmekten mutluluk duyarım sevgiler...

    http://gizemselmutfak.blogspot.com

    YanıtlaSil
  4. Merhaba blognuzu beğendim izlemeye aldım.Kızartma harika görünüyor.Ekmeğine koy koy ye hııım mis gibi.Bende sizi blogma bekliyorum umarım kırmaz bize katılırsınız sevgiler:))

    YanıtlaSil
  5. off şimdi olsa da ekmek arası yapıp yesem..ellerine sağlık..sevgiler..

    YanıtlaSil