20 Kasım 2012 Salı

MİLFÖYLÜ GÜL BÖREK


Bloguma yazmayalı ne kadar uzun zaman olmuş ne kadar ihmal etmişim ben blogumu... O kadar cok yoğunum kiii 24 saat bana yetmiyor yetemiyor artık.... Sabah öğlen akşam nerede ise uykya ayırdıgım ortalama 6 saati saymazsak diğer saatler de bir koşturmacadır gidiyor hayat...Su anda birsürü iş beni beklerken yazıyorum bu tarifi kaçamak kaçamak...






Bir yandan yazıyorum ama bir gözüm saatte... İçimden bir ses sürekli rahatsız ediyor hadi acele et diye... Bir yandan içimdeki ses bir yandan saatimin tik tak diye bana sürekli zamanın hızla akıp geçtiğini hatırlatması sinirlerimi oldukça bozmuş durumda :) Neyse yılmak yok yazmaya devam...

Milföylü Gül Böreğini Hicri  yılbaşı yemeğimizde misafirlerime yapmıştım ama ancak yayınlamak nasip oluyor... (Dedim ya vakitsizlikten) Tasvufta gül peygamber efendimizin simgesidir bilirsiniz.. Hicri yılbaşında Efendimi simgleyen böreklerim ile ağırladım misafirlerimi :) Misafirlerim çok sevdiğim arkadaşım Ayşe'm ve küçük kızı bizim cocukların arkadaşı Z.S idi... Önce cocuklarımıza hicretin nedemek oldugunu ve niçin bu günü yılbaşı olarak kutladıgımızı anlatarak başladık yemeye... Cocuklar cok mutlu oldular mutluluklarını görmenizi isterdim.....


Zaten resimdede cocuklarımızın yüzündeki mutluk belli oluyordur sanırım :))


Ayşeciğim işten çıkısta bu salatayı yapmaya yetişmiş meğersem... Benim gibi gününün bütününü nerede ise o kurs senin bu toplantı benim diyerek kosturmaca halinde geçiren bir arkadaşı var eee bide yemeği son anda hazır edişim salatayı yetiştiremeyişim ayşemi imdadıma yetiştirdi :) Ayşeciğimin yaptığı salatamız inanın yemelere doyulmadı... Ayşeciğimin elinin lezzeti su bildik basit salataya inanılmaz lezzet vermişti :)




Acele etmem lazım diyorum ama hala tarifi yazmaya geçememişim....Artık bu güzel böreği nasıl yaptığımı analtmaya geçeyim zira cocukların uyku vakti yaklaştı meyvelerini yedirip onları uykuya hazırlamam lazım :)







MALZEMELER:


  • 10 adet milföy hamuru
  • 15 adete yakın sosis
HAZIRLANIŞI:
  • Milföy hamurlarını hafif bastırarak açın ne çok ince olacak nede çok kalın kalacak....
  • Ve milföyü uzun şeritler halinde 5 e bölün





  • Şeritler halinde kestiğiniz milföylerinizi çok fazla kabarmasın diye üzerine çatalla delikler açın...
  • üzerine resimde görüldüğü gibi sosislerinizi dizin ve çok sıkı olmayacak şekilde rulo yapar gibi sarın... 
  • Ve böylece milföy hamurunuz gül şeklini alacaktır...
  • Tepsinize dizin 
  • Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırınızızda 20 dak. kadar pişirin...










8 yorum:

  1. Canım benim bu ara ne yoğun olduğunu biliyorum..Kendine dikkat et ne olur..Börek de şahane görünüyor.Günün anlam ve önemine uygun..ELLERİNE KOLLARINA SAĞLIK CANIM..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canıım sana da çook geçmişler olsun tekrardann... Güzel dileklerin için de çook teşekkür ederim canım benim...

      Sil
  2. 24 saat biz annelere yetmiyor....Yaraticilikta sinir yok degil mi,harika bir görüntü,ellerinize saglik....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Ahhh hiç sorma anne isen bu kadar telaşe arasında bide cocuklarını sasıstmak için planlar kurup onları uygulamaya en kısa zamanda geçirmelisin...

      Sil
  3. İşlerine kolaylıklar diliyorum arkadaşım.Ellerine sağlık,sofraları şenlendirebilecek değişik güzel bir tarif ,not aldım yaparım diye:)Selam ve sevgiler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim canıım... Denemelisin cok değişik bir sunum oluyorr... Selam ve sevgi benden de sanaolsun ;)

      Sil
  4. eLLERİNE SAĞLIK. Çok şekerler. Öpüyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok tesekkür ederim canım... Öpüyorum bende ;)

      Sil