8 Ekim 2012 Pazartesi

YAŞ PASTA



Üniversiteyi Balıkesir de okudum... O yüzden çok severim balıkesiri, balıkesir insanını.. Sıcak kanlıdır sahip çıkar öğrencisine...Elbette vardır her yerin iyisi kötüsü ama ben orada geçirdiğim yıllar boyunca hiç karşılaşmadım kötüsü ile çok şükür...Zordur üniversite öğrenciliği hele bide benim gibi ilk defa anneden, babadan, memleketinden ayrı düştü isen daha da bir zordur..
.Hiç unutmam 1. sınıftayım henüz 1-2 ay olmuş okulların başladığı biz bir evde 4 arkadaş kalıyoruz.... Bir gece kulakları sağır eden bir gök gürültüsü ile uyandık.. Bardaktan boşanırcasına yağan yağmur camları kırmaya niyet etmişcesine yağıyor çakan şimşek odayı 1-2 saniye aydınlatıp tekrar zifiri karanlığa boğuyordu... Benim gibi diğer arkadaşlarım (aslında kardeşlerim demeliyim onlara) da aklımızı kaçırmak üzereydik ki kapımız çalındı yan apartmanda oturan komşu ablamız gelmiş kızlar çok korkmuşsunuzdur hadi gelin bize gidelim bu gece bizde uyuyun demesi ile dünyalar bizim olmuştu...Onların hala duacısıyım rabbim her iki cihan saadeti nasip etsin diye...
Mesela biz öğrencilik hayatımız boyunca hiç bir ramazan evde iftar yapmadık hatta yarı sahurları da hep  ya komsularda yada bizi misafir etmek için sıraya girmiş ablalarımızda yaptık... Evimizden alırlar evimize kadar da bırakırlardı.. Bizden tek talepleri ise örnek öğrenci olmamızdı.. çok şükür yüzlerini kara çıkarmadık... Ben Balıkesir insanından öğrendim öğrenciye nasıl sahip çıkılması gerektiğini...Benim okulumun bittiği yıllaaar oldu evlendim çoluk cocuga karıştım şimdi roller değişti... Şmdi benim çevremde birçok öğrenci var... İşte bu pastada Afiyet Bal Şeker Olsun, Rabbim zihin açıklığı versin duası ile onlar için özel istek üzerine yapıldı...





MALZEMELER:
  • 4 yumurta
  • yarım su bardağı şeker
  • 2,5 çay bardağı un
  • 4 yemek kaşığı süt
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • Üzerini ıslatmak için 1 su bardağı sür ve 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 paket kremşanti
  • 1 su bardağı süt (kremşanti için)
  • Süslemek için 1 adet nar
  • Ve çikolata sosu
HAZIRLANIŞI:
  • 4 yumurta ve şeker 5 dak kadar çırpılır.
  • 4 yemek kaşığı süt de ilave edilir çırpılır
  • İçerisine kakao ve vanilya eklenir çırpmaya devam edilir.
  • Un ve kabartma tozu elenir 
  • Tel ile karıştırılır yağlanmış kare borcama dökülerek
  • 170 derecelik fırında yaklaşık 25 dak kadar pişirilir.. (kürdan testini yapmadan çıkarmayın fırından)
  • İlk sıcaklığı çıkan kekin üzerine şekerli süt gezdirilir..
  • Kek sütü çekerken kremşanti hazırlanır
  • Kekin üzerine sürülür
  • Üzerine tane nar ve çikolata sosu ile süslenerek dolaba kaldırılır... (Ayıkladığım narları bizim ufaklıklar kaşla göz arasında yemişler onlardan arta kalanlarla süsledim :))
  • 3-4 saat sonra servise hazırdır..





2 yorum:

  1. ellerine sağlık hayatım eminim tadı da güzeldir özledik pastalarını bilmem anlatabildim mi:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Anlatabildin hayatım... Telaşeler azalıyor hayatım inşaallah bundan sonra bol bol pasta yapıp paylaşırım...

      Sil