29 Ekim 2012 Pazartesi

VİŞNE JÖLELİ PRATİK CHEESECAKE


Eveet bayram tatilini bitirdik ve artık evimize döndük... Ne zamandır bakamadıgım bloğuma, evime mutfağıma kavustum çok şükür... Bayram tatili sonrası ilk tarifim de ne zamandır taslakalrımda durup bekleyen cheessecake tarifimle olsun bakalım....

Uzun zamandır yapmak istediğim bir türlü yapamadığım bir tatlıydı cheesecake... Belki de yemesini pek sevmediğimden dolayı elim bir türlü yapmaya gitmiyordu....  Birçok arkadaşım yaptığı cheescake leri de görünce yapsam ne kaybederim diyerek mutfakda buldum kendimi... Ancak benim cheesecake biraz farklı... Kremasını hazır Cheesecake yap paketleri ile yaparak kendimi bu konuda aşmış oldum... Çünkü ben hazır paketlenmiş raf ömrü uzuuun gıdaları pek kullanmam.. Özellikle pastalarda kremşanti ve ara sırada olsa puding dışında hazır hiçbir şey kullanmayan ben kremasını hazır alarak kendi çapımda bir ilk başlatmış oldum mutfağımda.. Ama bundan sonra yaparsam eğer kremasını da kendim yapacağım... Eminim öylesi de en az bu cheesecake kadar lezzetli ve yemesi keyifli olur...

MALZEMELER:
  • 1 paket hazır tekli paket olanlarından Dr.Oetker hazır cheesecake yap paketi
  • 2,5 su bardağı süt
  • 2 paket eti burçak bisküvi
  • 2 yemek kaşığı tereyağ (eritilmiş)
  • 1,5 su bardağı yoğurt (koyu tarafından)
JÖLE MALZEMELERİ:
  • 1 su bardağı vişne suyu
  • 2 tatlı kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı kadar şeker (ağzı tadınıza göre oranı artırabilir veya azaltabilirsiniz)







HAZIRLANIŞI:

  • 2 paket burçak bisküvikiyi rondodan geçirin ve un haline gelmesini sağlayın
  • Tereyağını eritin ve bisküvileri yağa iyice yedirin
  • ve kelepçeli kek kalıbınızın taban kısmına eliniz ile bastırarak yayın
  • Ve dondurucuya atarak donmasını sağlayın
  • Cheesecake paketini bir kaba boşaltın üzerine 2,5 su bardağı sütü ilave ederek çırıpın
  • Çırptığınız kremaya yoğurdu da ekleyerek tekrar çırpın 
  • Ve buzlukta bulunan bisküvi tabanınızın üzerine dökün
  • Ve tekrar buzluğa yerleştirin
  • Jöleyi yapmak için vişne suyunuzu tencereye boşaltın nişasta ve şekleri de ilave ederek koyu kıvama gelene kadar karıştırın
  • Pelte kıvamına gelen jöleyi cheesecakenizin üzerine dökün ve buzdolabına koyun ve soğumaya bırakın
  • 3-4 saat sonra servise hazırdır
  • Afiyet Olsun....

4 yorum:

  1. ŞEKERİM DÜŞTÜ ACİLEN BİR DİLİM İSTİYORUM
    ÇOK ACİL

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Ahhh seyyahcım ben de ışınlama özelliği olan bilgisayar istiyorum acilen siz sevgili Arkadaşlarıma yaptıklarımdan gönderebilmek için en acil tarafından :) Sevgi ile kal...

      Sil
  2. Merhabalar, ellerinize sağlık, çok leziz görünüyor.

    YanıtlaSil
  3. HOŞGELDİNİZ ÖNCELİKLE... GÜZEL YORUMUNUZ İÇİN DE ÇOK TEŞEKKÜRLER

    YanıtlaSil