20 Ekim 2012 Cumartesi

TUZLU KURABİYE


Dışarıda hafiften yağmur yağıyor ve etrafı miss gibi toprak kokusu sarmış durumda.... Bayılırım yağmurlu havaya... Yagmurun sesi bana inanılmaz huzur verir... Hele bide bir elimde sıcacık çayım bir elimde kitabım varsa ve etrafımda çocuklarımın cıvıltısı varsa deymeyin keyfime... Bunları yaşatana sonsuz Şükürler Olsun...



Gerçi bayram üzeri yağan yağmur iyi mi oldu kötü mü oldu bilmiyorum İstanbulun trafik çilesine çile katar bu yağmur...Gerçi İstanbul'un tarfik çilesi yağmur yağsa da  yağmasada hiç bitmez ki... Eşimin iş yeri ile evimizin arası (tarfik olmadığı zamanlarda ki bu çok nadir olan bir durum istanbul için) 25 dak... Bu yolu dün eşim 3,5 saatte aşınca eve geldiğinde yaşanmaz artık bu şehirde diyip durdu... İşyerinden 18*30 da çıkmış eve geldiğinde saat 22*00 ye geliyordu :( Hatta eşimin geçirdiği tarfik kazasından dolayı geçmiş olsun ziyaretine gelmek isteyen arkadaşlarımız Vanilins blogunun yazarı  "arzucum ve eşi yılmaz abi de bize gelemediler bay Nohuts un trafik çilesine takılıp geç kalmasından sebeb :( Yok canım İstanbul da yaşamak bir zamandan sonra eziyete dönüşüyor... Trafiği eziyet, kalabalığı eziyet, toplu ulaşımı eziyet,  hızla betonlaşan bir şehir olmasından sebeb havasının kirliliği eziyet, vs.vs.vs...

Neyse ben tuzlu kurabiyelerimin tarifini yazmaya geçeyim yoksa bu İstanbulun eksikleri anlat anlat bitmez...Kurabiyeler pastahanelerden aldığımız o tadına doyum olmayan tuzlu kurabiyelerden hiç bir farkı yok denemenizi şiddetle tavsiye ederim...



MALZEMELER:
  • 125 gr margarin
  • yarım su bardağı sıvıyağ
  • 2 yumurta (birisinin sarısı ayrılacak)
  • 1 tatlı kaşığı mahlep
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı sirke
  • Aldığı kadar un...
HAZIRLANIŞI:
  • Margarin, sıvıyağ, yumurtalar oda ısısındaki margarin krema haline gelene kadar elle yoğrulur
  • İçerisine mahlep sirke ve tuz da ilave edilir
  • Un ve kabartma tozu da kaşık kaşık elenerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edilir.
  • İstediğiniz şekillerde şekil vererek yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir ve üzerine yumurta sarısı sürülerek 
  • Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirilir..
  • Afiyet Olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder