20 Ekim 2012 Cumartesi

MADEN SULU KREP


Bu sabah hazır çocuklarım evde iken okul telaşemiz yokken şöyle çocuklarımın hem midesini hemde gözünü dolduracak bir sofra hazırlamak istedim ve bu sofrada başrolü Krep'e verdim... Yanlız krebi bu sefer sırf süt ile değil maden suyu ile karıştırarak yaptım acaba olur mu diye düşünürken ortaya bundan sonra krebi bu şekilde yaparım dedirten bir krep çıktı ortaya...


MALZEMELER:

  • 1 şişe maden suyu
  • 1 su bardağı süt
  • 2 yumurta
  • Tuz
  • Aldığı kadar un (Boza kıvamına gelene kadar unu yavaş yavaş ekliyorum)





HAZILRANIŞI:


  • Süt ve maden suyunu derin bir kaseye boşaltın
  • İçerisine yumurtaları kırın ve çırpın 
  • Tuzunu ilave edin
  • Ve unu yavaş yavaş eklemeye başlayın
  • Ve boza kıvamına gelen krep harcını hazırlayın
  • Tavaya çok az sıvıyağ ilave edin
  • 1 kepçe krep hamurundan alın ve tavanın tam ortasından başalayarak  tavaya dökün ve yaydırın
  • Kızarınca spatula ile ters çevirin ve tekrar kızartın
  • Kızarmış krep hamurunu alın
  • Ve krep harcı bitene kadar bu işlemi tekrarlayın
  • Afiyet Olsun







3 yorum:

  1. nefis görünüyorlar,peynirle nefis olur,elinize sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşgeldiniz bloguma...Peynirsiz krep düşünülemez haklısınız :)

      Sil
  2. hmmm cok lezetli görünüyor bizde hep yapariz fakat ben nutella sürüp yemeyi cok severim :)

    Mein Blog/Blogum

    YanıtlaSil