18 Ekim 2012 Perşembe

KABAK TATLISI



Herkese Hayırlı Cumalar !

Ey Rabb'im!
Bizi sana şükreden...
Seni anan...
Sen'den korkan...

Sana itaat eden ve sana yönelen kullarından eyle...
Tevbemizi kabul et...
Günahlarımızı affet....
Dua'larımızı kabul et..
Iman ve islam-ı sabit kil...
Kalbimize hidayet et...
Allah'ım!
Sen'den Rahmetine ve mağfiretine vesile olan amelleri,bütün günahlardan uzak olmayı,bol bol iyilik yapmayı,Cehennem'den kurtulup,Cennet'e kavuşmayı isteriz...
Allah'ım!
Yaptığımız zülüm ve günahları,şaka,ciddi ve kasten işlediğimiz kusurlarımızı affet...Bunların hepsi bizde var...
Allah'ım!
Bizi en güzel şekilde yarattın,Ahlakımızı da güzelleştir...
Allah'ım!
Bize iyi ameller yaptır,kötülüklerden vaz geçir,fakirleri ve düşkünleri sevdir,tevbelerimi kabul et...
Allah'ım!
Ihtiyarlığımızda,ömrümüzün her anında bize, bol bol rızık ihsan et...
Allah'ım!
Borç yükünden ve düşmanların hakimiyetinden sana sığınırız...
Allah'ım!
Verdiğin nimetlerin yok olmasından,lütfettiğin afiyetlerin kaybolmasından,beklenmedik afetlerden ve bütün gazablarından sana sığınırız....
Allah'ım!
Maddi ve manevi tehlikeli hastalıklardan sana sığınırız....
Allah'ım!
Kötü günden,kötü geceden,kötü zamandan,kötü arkadaştan,mahalledeki kötü komşudan sana sığınırız...
Allah'ım!
Sen'den başka ilah olmadığı,yedi kat göklerin sahibi ve Yüce Arş'ın sahibi olduğun icin senden istiyorum...
Sen her şeye kadirsin...
Allah'ım!
Kur'an dan okuduğumuz her bir cüz karşılığında bize mükafaat ve her bir harf karşılığında manevi bir tad ver...

AMİN...

Bal kabağı tatlısını yemek çok zevkli ama onu yenecek duruma getirmek biraz zahmetlidir.. Özellikle kabağı soyma aşaması çok zorlar biz bayanları...  Bizim evde kabağı soyma işi eşime aittir.. Bana kalırsa bu iş, bir yerlerimi kesmemem olanaksız olduğu için bu görevi eşim üstlendi sağolsun...
Bizim kabağımız büyük bir kabakdı biz yarısını kullandık.... Bal kabağı tabirine yakışır lezzette çok lezzetli hafif bir tatlı oldu...

MALZEMELER:

  • 1,5 kilo dilimlenmiş kabak
  • 2,5 su bardağı şeker
  • Süslemek için hindistan cevizi, fındık veya ceviz
HAZIRLANIŞI:


  • Dilim kabaklar tencereye dizilir..
  • Üzerine şeker ilave edilerek 2-3 saat kadar şekerin erimesi ve kabağın sulanması beklenir...




  • Tencere ocağın üzerine alınır ve çok kısık ateşde kabaklar yumuşayana kadar pişirilir.
  • Kabaklar yumuşadıkdan sonra ocaktan alınıp 
  • Soğuyunca üzerinde ceviz  ile servis yapılır...






10 yorum:

  1. ÇOK SEVERİM,ELLERİNE SAĞLIK..

    YanıtlaSil
  2. Canıım çok teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  3. Çok severim kabak tatlısını elerine sağlık canım eşinin:))

    YanıtlaSil
  4. Bayılırım kabak tatlısına, kaymakla birleşince de mükemmel oluyor.
    Ellerine sağlık nasıl canım çekti şimdi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet haklısınız kaymaklada çok bütünleyici oluyor... İkram edebilse idim keşke size :) Sevgiler..

      Sil
  5. ellerine sağlık canım cok secerim kabak tatlısını

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler canım bizde çok seviyoruz kabak tatlısını :)

      Sil
  6. Hımmmm kabak tatlısı en sevdiğim tatlılardan ammaaaa üstü bol cevizli olacak yimem yoksa.Hadin gayri yapta yiyelim bol cevizlisinden.:))))))) AYŞE

    YanıtlaSil
  7. :) YAPARIM YAPMAM MI... eN KISA ZAMANDA YAPAR YERİZ GENE AYŞECİM....

    YanıtlaSil