18 Ekim 2012 Perşembe

BAŞAMEL SOS İLE TAVUKLU KÖZLENMİŞ PATLICANLI DOMATES DOLMASI


Biliyorum gece çektiğim için  fotoğrafın kalitesi düşük bu yüzdendir ki tarifi ve lezzetini çoook beğenmeme rağmen yayınlayamıyordum.. Ancak bir daha ki yaptığımda resmini güncellerim düşüncesi ile yayınlamaya karar verdim...Tarif doğaçlama yaptığım yemeklerimden.. Yiyenler beğendi yaparsanız sizinde beğeneceğinizi umuyorum...

MALZEMELER:
  • 10 adet domates (Kişi sayısına göre artırabilinir.)
  • 250 gr tavla zarı küçüklüğüde doğranmış kuşbaşı tavuk eti
  • 2 adet közlenmiş patlıcan (iyice doğranacak)
  • 1 adet çarliston biber
  • 1 adet paprica biber
  • 15 adet mantar küçük doğranmış
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak.
  • Domates suyu
  • Tuz ve dilenen baharatlar
BAŞAMEL SOS İÇİN:
  • 1,5 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
HAZIRLANIŞI:
    • Domatesler yıkanır baş kısımları kesilir içleri oyulur..( İçlerinden çıkanları atmayın rondodan geçirip domates suyu yapın)
    • Patlıcanlar üzerine belirli araıklar ile çatalla delikler açılarak fırın tepsisine konulur ve 200 derecelik fırında közlenmeye bırakılır
    • Ayrı bir tavaya sıvıyağ ve  tavukları alın
    • Suyunu salıp tekrar çekene kadar kavurun
    • Bu aşamada mantarları soyun doğrayın tavukların yanına ilave edin.. Suyunu salıp çeken mantarların üzerine yemeklik doğradığınız soğan ve biberleri ve sarımsağı alın karamalize olana kadar kavurun.
    • Domates suyunu da ilave edin kavurmaya devam edin 
    • Tuzunu ve baharatları ilave ederek ocaktan alın
    • Bu aşamada fırından çıkarttığınız közlenmiş patlıcanları ezin ve tavaya ilave edin
    • İçleri boşaltılmış domateslerin içine doldurun
    • Başamel sosunu yapın 
    • Tereyağı eritin üzerine unu ilave ederek kavurun soğuk süt ile unu topak kalmayacak şekilde açın
    • Ve kıvama gelene kadar karıştırmaya devam ederek pişirin ( yaklaşık 10 dak)
    • Başamel sosu domateslerin üzerine dökün ve  fırın tepsisine dizin
    • Alimünyum folyo ile kapatın
    • Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık 20 dak. kadar tutun
    • Folyoyu çıkartın 7-8 dak kadar daha fırında tuttuktan sonra çıkartın 
    • Afiyet Olsun...

    Hiç yorum yok:

    Yorum Gönder