Biraz geç oldu ama sonunda bizde balık sezonunu palamut ile açtık çok şükür...Bizim çocuklar çok severler balığı... Tava veya fırın onlar için hiç farketmez.. Balıklardan hamsi olursa onlar için akan sular durur ama Aralık dan ocaktan önce hamsinin tadı olmaz hazır palamut mevsimindeyiz de bugün ki soframızı palamut ile şenlendirdik hamdolsun..
MALZEMELER:
- Palamut balığı
- 1 baş soğan
- biraz tereyağ
- 2 çorba kaşığı kadar riveara zeytinyağı
- Tuz
- Defne yaprağı
- Limon
- Palamut balığını alırken balıkçınıza temizletmenizi öneririm...
- İçi temizlenen balık güzelce yıkanır
- Palamut kanlı bir balıktır kanından iyice temizlenmez ise balığınız acı olur diye ufak bir hatırlatma da bulanayım...
- Bizim balıklar tanesi 750 gr kadar geldiği için ortadan ikiye böldürdük...
- Balıkları yğlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yayın...
- Her tarafını bir güzel tuzlayın sonrada eliniz ile her tarafını bir güzel yağlayın ( palamut bu mevsimde yağlı olduğu için çok fazla yağlamayın)
- Üzerine soğan halkalarını dizin (eğer balığınızı bütün pişirecekseniz soğanları, defne yaprağını ve tereyağını içine doldurun)
- Üzerine Defne yaprağını ve tereyağıda koyup
- Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında pişirin
- Pişmeye yakın palamutlarınızın üzerinin kızarmasını isterseniz fırının ızgara bölümünü ayarlayıp üzerinin kızarmasını sağlayın....
- Afiyet olsun....
hımmm ben ve ailem balıkçıyızdır.Benim fırında paşamutu pişirme tekniğim biraz farklı ama senin kide eminim güzel olmuştur.Ellerine sağlık hayatım.AYŞE
YanıtlaSilAyşecim eminim kis senin palamutunda en az bu palamut tarifi kadar lezzetli oluyordur :)) Seninde ellerine sağlık canım...
YanıtlaSilsevmeyen varmıki canım.
YanıtlaSilellerine sağlık.
:) yorumun için teşekkür ederim bir kase lezzet... Sevgiler
SilCanım ellerine sağlık en sevdiğim balıklardandır sevgiler...
YanıtlaSilTeşşekkür ederim... Sevgi ve saygı bizden de olsun
SilBenim fırımda palamutumun tarifini de sizlerle paylaşmak istiyorum.izninizle. :)))Yağlı kağıdın üzerine temizlettiğim balıklarımı(palamut,somon vs..büyük balıklar) diziyorum.Bir Kasede sıvıyağ,limon,sarımsak,baharat çeşnisi,tuz,pulbiber karıştırıp arasını açtırdığım balıklarımın hem içine hem üstüne sürüyorum.Fırına veriyorum.Denemenizi tavsiye ederim.Ayşe
YanıtlaSilHmmmm en kısa zamnada deneyeceğim arkadaşımm :) SEn yaparsan fotolarını bekliyorum ki sitede paylaşayım diye :))
Siltmm sen yeterki iste canım:))) Ayşe
Sil