7 Ekim 2012 Pazar

NOHUT



Blogumun ismine yakışır, Türk mutfağının vazgeçilmezi kış aylarının en baş yemeği Nohut yemeğinin tarifine geldi sıra...Tarife geçmeden evvel hepinize huzur dolu, sağlık dolu, mutluluk dolu bir pazar günü diliyorum Rabbim'den....


MALZEMELER:
  • 1,5 su bardağı nohut
  • 2 baş küp doğranmış soğan
  • 2 adet çarliston biber
  • yarım çay bardağı kadar sıvıyağ
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • tuz
HAZIRLANIŞI:
  • Nohutlar 1 gece önceden kaynar suya konulur ve bekletilir.
  • Yapacağımız zaman düdüklü tencereye konulan nohutlar haşlanır..Benim düdüklüde eğer 1 gece öncesinden ıslattı isem 30 dak. haşlanıyor)
  • Ayrı bir tavaya sıvıyağ konulur 
  • Soğanlar sıvıyağın içerisine konularak kavrulur.
  • Küçük doğranmış biberler de soğanlar kavrulurken ilave edilir.
  • Kavrulan soğan ve biberlerin içerisine salça ilave edilir
  • 1-2 dak. daha kavrulur
  • Ve nohut ilave edilir 
  • Nohuta tuzu da ilave edilir
  • 10 dak kadar kaynatılır ve ateşten alınır
  • Servis yapılır.
  • Afiyet Olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder