Cehalet denen muzır varlığın yerde yeri yok ama gelin görün ki başlarda taht kurup oturan da o! İnandığım doğrular değişmedi inandığım insanlar değişti!
Arkadaşlar Ajvar Sos annemin bizim için hazırladığı Kış Hazırlıklarından... Yayınlamanmak için taslaklarımda durup bekliyordu... Acele tarafından bir post hazırlayıp paylaşmanın vakti gelmiş de geçiyormuş bile...
MALZEMELER:
- 1 kilo domates
- 1 kilo paprica biber
- 1 kilo patlıcan
- yarım kilo havuç
- 1 baş sarımsak
- Tuz
- 1 demet maydanoz
- Karabiber, kişniş
- 1 su bardağı zeytinyağı
HAZIRLANIŞI:
- Domates mutfak robotundan geçirilir veya rendelenir.(kabuklarını soymaya gerek yok)
- Paprica biberlerin(Salçalık biber) çekirdekleri çıkartılır robotta iyice kıyılır
- Patlıcanların bütün kabukları soyulur Küçük küçük doğranır
- Havuçların kabukları soyularak rendelenir
- Sarımsaklar rendelenir veya küçük küçük doğranır.
- Maydanozlar iyice kıyılır.
- Bütün malzemeler bir tencereye alınır (zeytinyağı hariç)
- Yaklaşık 1 saat kadar pişirilir (kıvamını alıncaya kadar)
- Bu aşamada zeytinyağı da ilave edilir5 dak. daha pişirilir ve el blendırı ile iyice çırpılır...
- Patlıcanlar ve havuçlar bu aşamada iyice yok olucak.
- Tekrardan ateşe alıp 5-10 dak daha kaynadıktan sonra
- İyice steril edilmiş kuru kavanozlara doldurulup. Ağzı iyice kapandıktan sonra soğumaya bırakılır....
- AFİYET OLSUN
Çok seviyorum bu sosları kahvaltıda ama çokda ekmek yediriyor :( kilolarımla başım derttee böyle uzakdan bakıyorum ancak :)
YanıtlaSilellerinize sağlık efenim
Çok haklısınız çok ekmek yediriyor...Ama arada kaçamak yapıp ödeüllendirmek de gerekiyor mideyi :))
Silellerınıze sağlık harıka bir sos
YanıtlaSilYorumun ve güzel sözlerin için teşekkürler zeymurancım...
Silhmm simdi bu acili acili ne güzel gider :)) yemede yaninda yatt
YanıtlaSilMein Blog/Blogum
:)Önce hoşgeldin bloguma güzel gülcüm... Değerli yorumun içinde çok teşekkürler :)
Sil