24 Eylül 2012 Pazartesi

ÇERKEZ BÖREĞİ

Okullar açıldığından beri o kadar çok yoruluyorum ki. Evde aynı yaş grubunda 3 öğrencinin bulunması çok zormuş.. Çoğu anne gibi bende çocuklar okula başlayınca dinleniceğimi sanırken 15 gündür 5 dak evde oturamadım desem abartmış sayılmam...
2 tane 5,5 yaşında 1. sınıf öğrencisi ve 3. sınıf öğrencisi olması zormuş çook zoor.. Onları sabah saat 7,30 da hazırlayıp koştura koştura okula götür saat 4,5 olunca git al sonra koştura koştura eve getir baya yoruyor.. Diyeceksiniz ki  arada o kadar boşluk var eee sen ne yapıyorsun.. Yook o vakit bana aiit deil ki yok sınıf toplantısı var okula gel, yok çocuklar ağladı seni istiyorlar hemen okula gel yok öyleydi böyleydi derken eve kaçak gibi girip çıkıyorum bu ara..Hatta yemek yapmaya bile vakit kalmıyor çogu zaman Aklımda biir sürü tarif var bir sürü denenmeyi bekleyen fikir pırıltıları var ama bakalım ne zaman hayata geçiricem ben onları...Hadi hayırlısı...

Çerkez böreğini çok severek yapıyor cok severek yiyoruz... Zor gibi gözüksede çok basit bir tarif aslında.. Tarifi okurken bunu anlayacaksınız...

MALZEMELER:

  • 2 yumurta
  • Yarım su bardağı su
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 3 Yemek kaşığı yoğurt
  • 1 Paket karbonat
  • Aldığı kadar un
  • Tuz
İÇ HARÇ İÇİN:

  • 200 gr lor peyniri
  • Maydonoz
  • Hamurun içine sürmek için yarım kase sıvıyağ
NOT: İstediğiniz iç malzemesini kullanabilirsiniz..Ben bazen kıymalı bazen kaşarlı bazen haşlanmış patateslisini de yapıyorum aklınızda bulunsun...
HAZIRLANIŞI:

  • Hamur için malzemelerin hepsini karıştırarak kulak memesi yumuşaklığında bir hamur tutalım..
  • Üzerini örterek bir kenarda dinlendirelim (Dinlenen hamurdan her zaman için daha iyi sonuç alırsınız..)
  • Bu arada İç harç için maydonozları kıyalım
  • ve lor peyniri ile karıştıralım.
  • Hamuru alıp hamuru 6 parçaya bölelim
  • Her parçayı incelterek açalım

















  • Yaklaşık 2 cm. kalınlığında açtığımız hamurun üzerine
  • önce sıvıyağ sürelim
  • Daha sonrasında lor peynirimizi yayalım


















  • Lor peynri yaydığımız hamurumuzu rulo şeklinde sarıp 
  • Kendi etrafında bir daha saralım




















  • Ve bu hamuru da pasta tabağı büyüklüğünde açalım
  • Ve hafif yağlanmış kapaklı bir tavada arkalı önlü kızartalım
  • Afiyet Olsuun...
























NOT: Okurken zor gibi gözükebilir kabul ama inanın bana yaparken hiç zorlanmayacaksınız :)

6 yorum:

  1. E biraz zor gözüktüğü doğru:)
    Ama aynı zamanda muhteşem de gözüküyor.
    Ellerine sağlık canım..
    Muhabbetle..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)Yaprken zor gelmiyor ama yazarken zormuş gb geldi banada
      Zelcim hoşgeldiin.... Yorumun için teşekkürler.. Baki Sevgiler...

      Sil
  2. Vallahi ellerinize sağlık. Üç çocukla yine bu kadar yapabilmeniz bir mucize...Bu da sizin hamaratlığınızın bir göstergesi olsa gerek...Bu arada ben Fatoş...Bana da beklerim.. Bloğunuzu çook beğendim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :))Sanırım alıştım ben fatoş hanım çocuklar çevremde olamdadığı zamnalarda iş yaparken elim ayağıma dolaşıyor :) Hoşgeldiniz.. Takipteyim bende...

      Sil
  3. çok güzel görünüyor en kısa zamanda deniycem

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşgeldiniiz :) teşekkür ederim yorumunuz için de rahime hanım.. Yaprsanız beğeniceğinizi umduğum bir tarif.. Sevgiler :)

      Sil