Ben aslen Sakarya'lı olamama rağmen Bir Erzurum'lu geliniyim..Erzuruma hiç gitmedim ancak Ailemden dolayı seviyorum Erzurumu, Erzurum yemeklerni :)... Barbunyalı kesme çorabasını Evlendiğim sene kayınvalidem den öğrendim..Onun el lezzeti ile de sanırım ilk yiyişde aşık olmuşdum çorba'ya o gün bugündür de aşkımız hiiiç bitmedi kendileri ile :)İçinde erişte ve barbunya olmasına rağmen çok hafif yedikçe yediren bir çorba...
MALZEMELER:
- 1 çay bardağı barbunya bir gece önceden sıcak suda bekletilmiş
- 1 Su bardağı erişte
- 1 orta boy soğan
- 2 yemek kaşığı un
- 4 yemek kaşığı sıvıyağ
- 1 yemek kaşığı salça
- Kuru nane, Erzurumun meşhuur reyhan oyu
- Et suyu veya bir tablet et bulyon
- 1 lt su
- Barbunyalar bir gece önceden sıcak suda bekletilir
- Tencereye alınır üzerine su ilavesi yapılarak haşlanır
- Haşlanılan barbunyaların üzerine erişteler ilave edilir
- Erişteler pişmesine yakın
- Ayrı bir tavaya sıvıyağ konulur
- Üzerine rendelenmiş soğan ilavesi yapılır kavrulur
- Kavrulan soğanların üzerine un ilavesi yapılır
- Un pembeleşene kadar kavrulur
- İçerisine 1 yemek kaşığı salça konulur.
- Kavrulur
- En son olarak da nane ve reyhan otu katılarak otların kokusu çıkmaya başlayınca ocağın altı kapatılır..
- Bu karışımı açacak kadar( 1 çay bardağı kadar soğuk su) su ilavesi yapılır telle sürekli karıştırılarak topaklanması önlenir.
- Kaynamakta olan Erişteli ve barbunyalı çorbanın içerisine ilave edilerek karıştırılarak aromaların birbirine geçmesi için bir iki taşım kaynatılır
- Ocaktan alınır ve sevis yapılır
- AFİYET BAL ŞEKER OLSUN
ımmmm ellerine sağlık..
YanıtlaSilTeşekkürler Arkadaşııım :)
Sil