13 Ocak 2013 Pazar

PORTAKAL AROMALI KAKAOLU KEK



Bizim evde kek yapmanın bahanesi çoktur.. Okula giden cocukların beslenmelerine koymak için, Aniden telefon açıp sana geliyorum çay suyunu koy diyen arkadaşlarımın çayın yanında yemesi için, Misafiliğe giderken eli boş gidilmesin diye, Akşam çayının yanın da yenecek bişey olmadığını farkedip acilinden bir kek çırpmak,  bütün bu saydıklarım kek çırpmak için bahanedir anlayacağınız...
Kek çırpmak diye bir tabir vardır ki bence çok da önemlidir...


İyi çırpılmamış Kekın küseceği inancındayım dır mesela kabarmaz asla,

Hem hani şu;
"Çırptım çırptım karıştırdım
Kendimi onla yatıştırdım
Kimse kimseye benzemez
Kendimi Kek le yatıştırdım"
nakaratına sahip şarkıda da anlatttığı gibi kek çırpmak insan için antidepresan görevini de görür yeri gelince ;) yani benim için Kek çırpmanın bir bahaneside sinirlenince sakinleşmek içindir bazen ;)

Şimdi düşünebilirsiniz Kek çırpmak için  bu kadar bahanesi bol olan bir evde bu kadar kek nasıl yeniyor valla nerede ise   keki yaptığımın ertesi günü kekin kırıntıları kalır :) Fırından cıkan ve o ilk sıcaklığı giden keki yemeye bayılır bizim ev ahalisi sıcağı sıcağına yemek daha lezzetlidir bizce... Soğumasına fırsat kalmadan biter yarısı yani... Ha olduki bi aksilik oldu bişey oldu  kek kaldı 2 gün yenmedi hemen bayat kekden yaptığım Lezzetine doyum olmayan bir pastam vardır hemencik onu yapıveririm.. Bayat Kekleri değerlendirdiğim için adına Bayat Kek pastası dediğim ama taze Kek dende yapıldıgında inanılmaz lezzetli ve bir o kadar da pratik pastamın tarifini cooook yakında paylaşacağım size şimdilik resmini paylaşayım tarifini de  azıcık merak edin ;)

Pratik Bayat Kek Psatası

Eveeet şimdi siz nasıl yaptığımı merak ede durun ben size Portakal Aromalı Kakaolu Kekimin tarifini paylaşayım


MALZEMELER:


  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker (yaklaşık 150-200 gr kadar)
  • 1 su bardağından 2 parmak eksik sıvıyap
  • Sıvıyağ ile aynı ölçülerde yoğurt
  • 1 Portakal kabuğu rendesi
  • 1 paket 25 gr. kakao
  • 2 su bardağına yakın un
  • 1 paket kabartma tozu ve vanilya
HAZIRLANIŞI :
  • 3 adet yumurta şekerle 7-8 dak. kadar çırpılır.
  • İyice erimesi lazım  şekerin...
  • Önce sıvıyağ  konulur çırpılır
  • Daha sonra yoğurt konulur 2 dak. kadar çırpılır
  • Vanilya ve rende portakal kabuğu da ilave edilerek iyice karıştırılır...
  • Un kakao ve kabartma tozu   büyük bir kase ye elenir
  • Ve kaşık ile yavaş yavaş ilave edilmeye başlanır kek harcına
  • Ve bu aşamada çırpma teli kullanılır...
  • İyice kıvama gelen kek harcı yağlanmış Kek kalıbına dökülür
  • Ve önce soğuk fırına 150 derecede 15 dak kadar tutulur ve kabarmaya başladıktan sonra 170 dereceye getirilen fırında yaklaşık 15 dak kadar daha tutulur
  • Kürdan testini başarı ile geçen kekimiz artık fırından çıkartılır 
  • Afiyet Olsun ;)
Not: Kürdan Testi nin nasıl oldugunu öğrenmek için buraya tıklamanız yeterlidir efeniim....

12 yorum:

  1. Nekadar guzel anlatmissin...hakkatende kek cok onemli hayatimizda bizde de oyle kek yapmaya bahane cok.ellerine saglik cok guzel gorunuyo pratik pastayida sabirsizlikla bekliyorom

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)Teşekkür ederim Arzucum... Kek olmazsa olmazıdır 5 çaylarının günlerimizin ;) o yüzden de bahanesi çoktur yani... Pastayı da belki yarın belki de yarından da yakın bi zamanda paylaşıcam canım sevgiler :)

      Sil
  2. bloğumu ziyaretin ve yorumların için çok teşekkür ederim :) intagram vesilesi ile tanışmış olduk ,

    kek hakkında söylediklerin ne kadar doğru , bir anlamda kurtarıcı oluyor :) emeklerine sağlık canım...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnstagram birçogumuza oldugu gibi banada cok güzel arkadaşlıklar kazandırdı canım... İnşAllah daha nice güzel paylaşımlarda buluınmak üzere sevgiler...

      Sil
  3. Keki ne güzel anlatmışsın,duygular ortak:)Hepimiz için öyle kek.Birde ben kekin özellikle soğuk günlerde pişerken evde ki kokusunu çok severim:)Ellerine sağlık.Bu arada maşallah hızına yetişemiyorum:)Bu ara az giriyorum bloguma o nedenle sayfana pek uğrayamıyorum ama gelince yayınlarının hepsini okuyorum tek tek yorum bırakamasam da:(Hepsi birbirinden nefis güzel lezzetler,ellerine emeklerine sağlık.Selam ve sevgiler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim canım gönüller bir olsun yeter ;) Farketmeden demek ki cogu hanım Keke büyük anlamlar yüklemişiz keki yapışımız sadece lezzetinden değilmiş ;) Sevgiler canım...

      Sil
  4. Canım ellerine sağlık çıktı aldım izninle deneyeceğim.Ama ben burdan gördükçe hep canım çekiyor onu nasıl hallederiz bilemem.sana bırakıyorum :)) Ayşe

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne demek arkadaşım tabiki dene ve denedikten sonra da beni haberdar et canım... Mesaj alınmıştır arkadaşım :) ilk bize geldiğinde yapılacak ve hazır beklenecek ;)

      Sil
  5. Bizde de öyledir nohutum:)
    Bana bahane de oluyor ( A) desem aklıma kek gelir ( B) desem yine gelir. Bak yine geldi :)
    Ellerine sağlık cann.

    Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hersey bahane bizlere Serapcim Hersey ;)) niye acaba... Yorumlarin icin tesekkur ederim canim :)

      Sil
  6. Kekin şahaneeee görünüyor canım pamuk pamukkk..Ellerine kollarına sağlık hayatım..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim canım :)) çok güzel ve lezzetli bir kekdi ;)

      Sil