5 çaylarınıza veya misafir ağırladığınız akşam yemeği sofralarınızda böreğe alternatif oluşturabilecek bir lezzet Ispanaklı Krep... Lezzetinden sual olunmayan bu kerbin tarifinde şimdi sıra..
MALZEMELER:
- Krep Malzemesi:
- 1 yumurta
- 1 su bardağı süt
- Aldığı kadar un (unu yavaş yavaş krep hamurum boza kıvamına gelene kadar ekliyorum)
- Kızartmak için sıvıyağ
İç Malzemesi:
- Yarım kilo ıspanak
- 10 adet mantar
- 200 gr kıyma
- 1 adet soğan
- tuz, karabiber,
- 1 yemek kaşığı salça
- Sıvıyağ
- Üzeri için kaşar peyniri rendesi
HAZIRLANIŞI:
- Süt derince bir kaba aktarılır ve içine yumurta ilave edilir ve telle güzelce çırpılır
- İçerisine un ve tuz da ilave edilerek boza kıvamına gelmesi sağlanır
- Kıvama gelen krep hamuru
- Az yağlanmış teflon tavada arkalı önlü kızartılır...
- İç malzemenin hazırlanması için ;
- Ispanaklar güzelce yıkanır ve ince ince doğranır
- Mantarlar yıkanır ve jülyenb biçimde doğranır
- Tavaya sıvıyağ ilave edilerek kıyma güzelce kavrulur
- Kavrulan kıymanın içerisine soğan da ilave edilerek kavrulmya devam edilir
- Kavrulan soğan ve kıymaya salçayı da ilave ederiz ve kokusu çıkana kadar kavururuz....
- Bu aşamada jülyen doğranan mantarlar da ilave edilir...
- Mantaralr suyunu salıp tekrar çektikten sonra ıspanaklar ilave eilir...
- Ispanaklarında suyunu salıp tekrar çekmesininden sonra
- Ocaktan alınır
- HAzırladığımız iç harcımızı krebimizin tam ortasına koyarız
- Ve bohça kapatır gibi kapatıyoruz ve yağlanmış fırın tepsisine ters çevrip kapatıyoruz..
- Üstüne rende kaşar peynirini serpiştirip önceden ısttığımız 180 derecelik fırında kaşarlar eriyene kadar tutup sıcak servis yapıyoruz
- Afiyet Olsun...
canım ellerine sağlık çok güzel görünüyor ben de bu krebi çok severim çok lezzetli olur..
YanıtlaSilTeşekkür ederim arkadaşıım... Evet bende çok seviyorum gerçekten çok da lezzetli oluyor;)
SilKrepli tarifleri cok seviyorum , emeklerine saglik arkadasim...
YanıtlaSilTeşekkür ederim canım...
Sil