12 Ocak 2013 Cumartesi

DOMATESLİ BİFTEK


Blogumu takip eden vaya rastgele de olsa ziyaret eden tüm misafirlerime hayırlı akşamlar ve hayırlı hafta sonları...




Bilmiyorum geçen gün sizde benim gibi bu haberi okudunuz mu ama önümüzdeki 5 yıl içerisinde bilgisayarlarda tıpkı insanlar gibi Koku ve Tat alma gibi hislere saip olacakmış. Herhangi bir Hollywood  Bilimkurgu filimlerini hatırlatan bu haber beni  cok heyecanlandırdı... Sonunda biz bloggerların hayalleri gerçek oluyor diyerek ümitlendim doğrusu... Çünkü yaptıgımız yemeklerin resimlerini paylaştıgımız gibi lezzetlerinide paylaşabilecegiz artık :)) Dijital tat alıcılar sayesinde ( nasıl bişi ise) tablet veya telefonumuzdan artık yemeklerin lezzelerini alabilecekmişiz ve aynı zamanda dijital koku alıcılar sayesinde internette beğendiğimiz bir yemeğin veya bir parfümün kokusunu duyabilecekmisiz...





Nasıl yaaa diyor insan dimi ama bundan yaklaşık 5 yıl öncesine kadar akıllı telefonlar hayal iken şimdi hayatımızın merkezine konumlanmış vaziyetteler öyle değimi... . İnsanın aklına sıgmayan bilimkurgu masallarını andıran bu haber gerçege dönüşür mü bilmiyorum ama o gün gelene kadar ekran başında yutkunmaya, iç geçirmeye devam edecekmişiz gibi görünüyor ;)
Biz o günün gelmnesini bekleye duralım ama tarif vermekten de geri durmayalım bu arada ;) Hemen tarifimi paylaşayım kaçayım uykum gözlerimde pınar olmuş çağlıyor ;)
 Domatesli Bifteği daha önceden de yapıyordum bu sefer daha önce yaptığımdan biraz daha farklı yaptım... Biz çok beğendik inş.. sizde beğenirsiniz...



MALZEMELER:
  • 5 parça bifteklik dövülmüş antirikot
  • 300 gram mantar
  • 2 adet domates
  • 1 yemek k. domates salçası 
  • Tuz, ve kekik
  • Sıvıyağ
HAZIRLANIŞI:
  • Öncelikle biftekleriniz inceltmek amacı ile dövün.
  • Daha sonra bir tavayı (tercihen döküm tava) cok güzel bir şekilde ısıtın ( püf noktası tava soguk olmamalı)
  • Ve etlerinizin 2 tarafını da çok yüksek ateşde 4 er dak. mühürleyin 
  • Başka bir tencereye domatesleri rendeleyin ve sıvıyağ ile birlikte 5 dak. kadar kavurun.
  • Mühürlenen etleri ve kabukları soyulmuş mantarlarınızı tencerenin içine alın üzerlerine tuzunuda ilave ederek 15-20 dak. kadar daha pişirin... 
  • Mantarlar suyunu salacağı için su koymuyoruz..
  • Ocağın altını kapatmamıza yakın kekiğimizde ilave ederek ocaktan alın...
  • Dilerseniz etleri mühürlediğiniz tavada biber de kızartabilir ve ayrıyetten  pilav da yaparak servis yapabilirsiniz....
  • Afiyet Olsun....


4 yorum:

  1. Canim eline saglik olsun. Gece gece bakip ahh demek:((
    Harika gozukuyor..
    Teknolojisi iyi kullandigin zaman iyidir. ve boyle guzel ozellikleri varsa pek severim..
    Zaman gelecek su an elimizdeki bu teknoji bizi eski gelecek ya ben o gunu merak ediyorum ise. Rabbim omur versin o gunleri de hayirlisi ile gorelim.
    Sevgiler canim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Ablacım... Bundan 15 yıl öncesine kadar cep telefonları hayatımızda değil iken şimdi hayatımızın bir parçası oldu eminim ki böyle teknolijilerde hayatımızın merkezine yerleşeklerdir... İnşAllah bizler o günleri görürüz :)

      Sil
  2. Canım ellerine sağlık sunum çok şık sevgiler...

    YanıtlaSil