1 Kasım 2012 Perşembe

MISIR UNLU YEŞİL FASULYE KAVURMASI


Tüm blog arkadaşlarıma ve bloguma misafir olan ve şu anda bu tarifi okuyan tüm okurlarıma saygı ve sevgilerimi gönderiyor ve  eğer yaparsanız lezzet garantisini de vererek hemen tarifimi anlatmaya geçiyorum...



MALZEMELER:

  • 1 kg. Ayşe Kadın Fasulye
  • 3 ymeke kaşığı mısır unu
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ
  • Tuz, Kırmızı toz biber
HAZIRLANIŞI:
    • Önce fasulyeler ayıklanır ve 2-3 parçaya bölünür
    • Bir tencereye alınır
    • Üzerini geçecek kadar su doldurulur ve az tuz ilavesi ile haşlanır..
    • Haşlanan fasulyeler süzülür















    • Üzerine tuz ve mısır unu serpiştirilir...
    • Ve yavaşça bütün fasulyelerin iyice mısır ununa temas etmesi için karıştırılır...




















    • Derince bir tavaya  sıvıyağ ve tereyağ konulur tereyağın erimesi sağlanır 
    • İyice kızan yağın içerisine fasulyeler ilave edilir ve iyice fasulyeler kızarana kadar kavrulur....
    • Ve kızaran fasulyeler servise hazırdır
    • Afiyet Bal Şeker Olsun....



    2 yorum: