8 Kasım 2012 Perşembe

LABNELİ POĞAÇA


Hele şükür çocukları yatırabildim ama uyumadılar henüz daha odalarından sesleri geliyor fısır fısır konuşuyorlar yatak muhabbeti yapıyorlar bizim evin küçük delikanlıları...
Bende "hadi uyuyun artııık bak saat kaç oldu yarın okul var sabah uyanınca konuşacak bool bool vaktiniz olacak diye" tipik anne laflarını sıralıyorum arada...Söylenmezsem hatrım kalır çatlarım ;) Neyse yattılar ya birazdan sızarlar öyle hareketliler ki yorulmak nedir bilmiyorlar bizim evin koridoru onların  koşu pisti kaç tur atıyorlar ardı ardına bilmiyorum ama tek bildiğim şey yorulmadıkları.. Enerji fazlaları var MaşAllah..
.
Yani uzun lafın kısası ancak oturabildim.... blogumla sabahtan beri şöyle oturup da ilgilenemedim bir türlü ancak vakit bulabildim...Hem sessizliğin tadını çıkarıp hemde tariflerimi yazabilmek niyetindeyim... Labneli poğaçayı çocuklarımın beslenme saatleri için yaptım... Aslında margarinli kabartma tozlu bir poğaça yapmakdı niyetim buzdolabını açtığımda bir gün önceden tiramisu yapımın da kullandığım  50 gr kadar artan labne yi gördüm...Onuda poğaça hamurunda değerlendirmek istedim... Yumuşacık bir poğaça oldu tavsiye ederim....
MALZEMELER:
  • 125 gr margarin (Oda sıcaklığında)
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 kaşık yoğurt katı tarafından kullanın
  • 50 gr labne peyniri
  • 2 yumurta (1sinin sarısı ayırılıp akı kullanacak)
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • Tuz 
  • 1 paket Hamur kabartma tozu 
  • Aldığı kadar un
İÇ HARCI İÇİN:
  • 150 gr rendelenmiş beyaz penir
  • 15 dal maydanoz ince kıyılmış
  • Üzeine serpmek için çörek otu ve susam
İÇ HARCIN HAZIRLAIŞI
  • Maydanozlar ince kıyılır ve rendelenmiş beyaz peynir ile karıştırılır...



HAZIRLANIŞI:
  • Un ve kabartma tozu hariç bütün malzemeler derin bir kaseye alınır 
  • Yoğrulmaya başlanır margarinin iyice diğer malzemelere yedirilmesi lazım
  • Unu koyarken dalgınlığıma geldi ve ne kadar un koyduğumu sayamadım
  • O yüzden kaşık kaşık unu ilave ederek ve bu arada kabartma tozunu da koyarak hamuru yoğurmaya devam ediyoruz.
  • Kulak memesi yumuşaklığına gelmiş hamuru 15 dak kadar buzdolabında dinlendiriyoruz.
  • Dinlenen hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar kopartarak elimizin içinde açıyoruz ve peynirli harcımızdan koyup kapatıyoruz.
  • Üzerine ayırdığımız yumurta sarısını sürüp çörek otu ve susam serpiştirip 
  • Önceden ısıtılmış 185 derecelik fırında pişiriyoruz
  • Afiyet Bal Şeker Olsun...



5 yorum:

  1. oo labneli poğaçayı çok severiz ..siiznkide süper olmuş..

    YanıtlaSil
  2. Çok güzel görünüyor..Ellerine sağlık canım..

    YanıtlaSil
  3. Teşekkür ederiim güzel yorumlarınız için arkadaşlar :)

    YanıtlaSil
  4. Canim bak geldim aha ah İnstagram izin verse gelecegim de herkesi ziyarete:((
    Eline saglik olsun cok cok guzel olmus pogacalar..
    Ayrıca bende gidin yatin yarin okul var diye soylene hatta bagiran anneyim:))
    Sevgiler canim bekliyorum İnstagrama ..
    Blogunun da ismini yazarsin oraya oradan ziyarete gelir herkes buraya...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. En kısa zamanda instagramdayım İnşAllah... Yazın benim için çok aydınlatıcı oldu... SAğolasın :)) Sevgiler benden de sana...

      Sil