4 Kasım 2012 Pazar

ETLİ KARIŞIK DOLMA


Tüm blog arkadaşlarıma ve bloguma misafir olan ve şu anda bu tarifi okuyan tüm okurlarıma saygı ve sevgilerimi gönderiyorum...


Son 2-3 gündür bilgisayarım da bir problem var anlam vermiyorum canı isterse çalışıyor canı istemezse çalışmıyor.. Eşimin demesine göre power'ında bir sorun varmış... Bence de bilgisayar düşün artık yakamdan emekli olmak istiyorum yeter kaç yıldır ağır işçi gibi çalıştığım diyor inceden inceye...

Eeee tabi kolay değil 3 çocuklu bir evde bilgisayar olmak... Her bir çocugun günde 1 saat bilgisayar kullanma hakkı var oldugunu hesap etsek hergün 3 saat sadece oyun oynanıyor... Hafta sonları nerede ise hiç kapanmıyor diye bilirim... Evde 1 bilgisayar da olunca (Fazlasına da hiiiiç gerek yok zaten sanallaşmaya yüz tutan hayatımıza bu bile fazla aslında) da bilgisayar erken emekliliğini istemeye başladı sanırım... Tabi bu bana göre böyle eşime göre daha emekliliğine çoook vaaaar :) ben ona bi format atarım kendine gelir merak etme sen diyor ya neysee...

Bilgisayarım hazır çalışmışken  birkaç tarif ekleyip taslaklarıma kayıt etmem gerek...Yarın bilgisayar gene çalışmazsa en azından telefonumdan girer yayınlarım diye planlarım var ama bakalım  uykuya yenik düşmezsem..

Ben dolma yapacağım zaman sadece biber dolması yapmam evde hangi sebze varsa içini oyar doldururum. Bugün dolabımda kırmızı biber ve patlıcan vardı küçük sarı dolmalık biberlerim ile birlikte etli dolma olarak soframızı ve midemizi şenlendirdiler...Geçelim tarife...




MALZEMELER:


  • Yarım kilo küçük boy dolmalık biber
  • 2 adet patlıcan (kişi sayısına göre artırabilir veya azaltabilirsiniz tercih sizin)
  • 2 adet kırmızı salçalık biber...
  • Sıvıyağ
  • Biber salçası
  • Kaynak su
İÇ MALZEMESİ İÇİN:
  • 350 gr kıyma
  • Yarım su bardağı pirinç
  • 2 orta boy soğan
  • 1 adet domates
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 10-15 dal maydanoz
  • Nane, karabiber
  • Tuz
  • Sıvıyağ
HAZIRLANIŞI:
  • Dolmalık biberler ve salçalık kırmızı biberler yıkanır sap kısımları ayıklanır ve içindeki çekirdekleri çıkartılarak içi boşaltılır..
  • Patlıcanlar yıkanır sapları kesilir
  • Daha sonra tam ortadan ikiye kesilir
  • Çay kaşığı yardımı ile içi oyulur 
  • Diğer taraftan iç malzemesi hazırlanmaya başlanır...
  •  Kıyma, ve pirinç derin bir kaba alınır
  • Soğanalr incecik yemeklik şekilde doğranır.
  • Kaba alınır.
  • 1 domates rendelenir Oda kıyma, pirinç ve soğanın üzerine alınır
  • Sıvıyağ, tuz, ince kıyılmıış, maydanoz, salça ve tüm baharatlar da ilave edilerek elle yoğrulmaya başlanır
  • Dolmalık harcın çok katı olmaması gerekiyor buna dikkat edin eğer rendelenmiş domatesiniz sulandırmadı ise elinizle hafif su ilavesi yarak yoğurmaya devam edin...
  • Hazırlanan dolmalık iç harç biberlerin ve patlıcanın içerisine çok sıkı olmayacak şekilde doldururlıur...
  • Çok fazla doldurursanız eğer pişmez pirinçlere şişecek alan bırakmak gerekiyor...
  • Doldurulan sebzeler tencereye dizilir...
  • Ayrı bir tavada salça sıvıyağda kavrulur az su ve tuz ilavesi ile kaynatılır..
  • Kaynayan salçalı sos tencereye dökülür... 
  • Sebzelerin yarısına gelecek kadar su ilave daha edilir
  • Kısık ateşde sebzeler yumusayana  pirinçler pişene kadar kaynatılır...
  • Ve servis yapılır... Afiyet Olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder