Tüm blog arkadaşlarıma ve bloguma misafir olan ve şu anda bu tarifi okuyan tüm okurlarıma saygı ve sevgilerimi gönderiyor ve geçen gün cahide sultan da gördüğüm ve kuru börülce ve bulgur pilavını severek yiyen birisi olarak ilk fırsatta denemeliyim dediğim malzemelerinde biraz değişikliğe giderek yaptığım börülceli bulgur pilavının tarifini eğer yaparsanız lezzet garantisini de vererek hemen anlatmaya geçiyorum...
MALZEMELER:
- 1 çay bardağı kuru börülce (haşlanmış)
- 1,5 su bardağı bulgur
- 1 küçük patates
- 1 adet paprica biber
- 1 baş soğan
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- tuz
- Sıvıyağ veya tereyağ
- 3 su bardağı su
- Börülceler haşlanır (biraz diri kalacak şekilde haşlanırsa daha iyi olur)
- Biberler ve soğan yemeklik olacak şekilde küçük küçük doğranır
- Tencereye yağ konulur hafif kızdırılan yağın içerisine biberler ve soğan atılaarak hafif kavrulur.
- Salçada ilave edilerek salçanın kokusu çıkana jadar kavrulmaya devam edilir.
- Patatesler soyulur küçük küpler halinde doğranır kavrulan biberlerin ve soğanın yanına konularak hafif kızartılır.
- Bulgur pirinci bu aşamada yıkanır ve tencereye ilave edilerek kavrulur
- Eğer börülcelerinizi çok haşlamadıysanız tencereye ilave edin eğer çok haşlandı ise tencerenin altını kapatmaya yakın ilave edin...
- Tuzunuda ilave ederek kaynatılmış 3 su bardağı suyu da ekleyerek önce harlı ateş de daha sonra kısık ateşde suyunu çekene kadar pişirin... Altını kapatın
- 10-15 dak kadar dinlendirdikten sonra Servise hazırdır
- Afiyet Bal Şeker Olsun...
Pilav ne kadar harika görünüyor ellerinize sağlık.Çok güzel bir bloğunuz ve tarifleriniz var
YanıtlaSilCok tesekkur ederiim. Hosgeldiniz ayrica.. Selam ve sevgiler.
SilEllerine sağlık. Kuru börülceyi çok severim. Sevgiler.
YanıtlaSilKekikcim bende cok severim borulceyi her turlusunu yaparim... Selam ve sevgi bendende sana olsun...
Sil