10 Ekim 2012 Çarşamba

ŞEFTALİ REÇELİ



Türk kahvaltıları öyle geçiştirmeye gelmez. Kahvaltı sofrası tam bir seromanidir..Tatlısından tuzlusuna, çayına kadar tam bir cümbüştür türk kahvaltıları.. Şöyle ekmeğimizin üzerine bal sürüp üzerine de kaymak koymadan doymaz karnımız...Yanında omletimiz olacak salatamız domatesimiz olacak kaşar peynirimizin yanında bide simit veya poğaça ev yapımı ohhh deyme keyfimize...
Hani el memleketlerinde olduğu gibi sütün içerisine biraz talaş tozuna benzeyen Corn Flaks katmak hiiiç bizlere göre değil... Herhalde biz türk kadınlarının aklına sadece Corn Flaks ler rejim yaparken  gelir...Canım Ananemin yanında bi gün kahvaltı da Corn Flaks yiyordum "kızım biz onları (neye benzetti ise :)) hayvanlara kilo alsın diye yediriyoruz sizse  rejim yapmak için mi yiyorsunuz... Bırak kızım yeme kandırıyorlar sizi" demişti... O gün bugündür yemem öyle özenti şeyler... Benim annemin yaptığı Şeftali Reçeli dururken hele...Canım annemin bizim için özene bezene yaptığı şeftali reçeli tarifi de aşağıda yapmak isteyenler için durmakta ;))


MALZEMELER:

  • 1 kg. şeftali
  • 1 kg şeker
  • yarım limon suyu
HAZIRLANIŞI:
  • İyice temizlenen şeftaliler çekirdeklerinden ayrılır
  • Küçük küçük doğranır. (takriben kesme şekeri büyüklüğünde olsun)
  • Tencereye alınır
  • Üzerine şeker ilavesi yapılır
  • Tencerenin kapağı kapatılır 3-4 saat bekletilir.
  • Suyunu salan şeftaliler ocağa alınır
  • Ve yaklaşık 30 dak. kadar kaynatılılır.
  • Köpürücektir köpükleri kevgir yardımı ile alın...
  • Kapatmaya 5 dak kala limon suyunu ilave edin
  • Ocaktan alın
  • Sıcak sıcak kavanozlara doldurun
  • Kavanozların ağzı hiç hava almayacak şekilde kapatın
  • Ters çevirin soğumaya bırakın...
  • AFİYET OLSUN....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder