Bizim evde sabah, öğlen akşam hiç farketmez itiraz edilmeden yenen hamur işidir patatesli börek... Bugün okuldan kurtlar gibi acıkmış olarak gelen çocuklarım için yaptığım bu böreği sizlerle de paylaşmak istedim...
MALZEMELER:
- 3 yufka
- 3 adet patates
- 2 küçük baş soğan
- yarım demet maydonoz
- 1 çay bardağı sıvıyap
- yarım çay bardağı su...
- Tuz karabiber kimyon
- Patatesler zar şeklinde doğranır..
- Yemeklik doğranan soğanlarda ilave edilir. Maydanozlar kıyılır ilave edilir.
- Yarım çay bardağı sıvıyağ dökülür
- Tuz karabiber ve kimyon ilave edilir.Harç harmanlanır..
- Çukur bir kaseye su ve sıvıyağın kalan kısmı konulur.
- Tek kat yufka yayılır..
- Fırça yardımı ile sulu karışımdan her tarafı ıslanacak şekilde sürülür
- Üzerine patateslerden yayılır
- Rulo şeklinde sarılır
- tepsiye yerleştirilir.
- Diğer yufkalara da aynı işlem uygulanır..
- Tepsiye konulan yufkaların üzerine kasede kalan sudan her tarafına sürülür ve
- 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
- İlk sıcaklığı çıktıktan sonra servis edilir..
- AFİYET OLSUN...
Ellerine sağlık. Çocuklar itiraz etmeyip ayrıca çok da seviyorlar. Ellerine sağlık.
YanıtlaSilÇocukların sevmesi en keyifli kısmı... Teşekkür ederim sevgiler...
YanıtlaSilCanım büyük oğlum çok sever ellerine sağlık.Kıtır ekmeği normal ekmeklede yapabilirsin bende öyle yapıyorum:)))O gün tost ekmeği denk geldi sevgiler...
YanıtlaSilSizin tarifide ilk fırsatta deneyeceğim inş..Dediğim gibi eminim ki çok lezizdir :)) yorum için de ayrıyetten teşekkürler Saygılar :)
SilEnfes gözüküyor.Ellerine sağlık. fatoşun mutfak günlüğü
YanıtlaSilTeşekkürler fatoş hanım...
Silbu börek sanırım sende ramazanda yediğimiz börekdi.. çok güzeldi çoookkkk.ellerine sağlık canım arkadaşım..
YanıtlaSil:) Evet canım o börekkk...Teşekkür ederim Afiyet olsun arkadaşıııım
YanıtlaSil