28 Eylül 2012 Cuma

KURU FASULYE



Kuru Fasulye denince benim aklıma önce pilav  daha sonra ise kış gelir... Bizim kış ayının vazgeçilmezidir kuru fasulye başka zamanlarda pek yapmam ama bizim Miray Rana geçen gün televizyonda kuru fasulye yemeği görünce canı istemiş anne yaparmısın deyince büyüük bir zevkle yaptım oda büyük bir keyifle yedi kuru fasulyesini...


MALZEMLER:
  • 2 su bardağı kuru fasulye (1 gece önceden suda bekletilmiş)
  • 2 baş orta boy soğan
  • 2 adet çarliston biber
  • 1 yemek kaşığı salça
  •  Tuz
  • yarım çay bardağı sıvıyağ
HAZIRLANIŞI:
  • Kuru fasulyeler bir gece önceden suda bekletilir.
  • Suyu süzülür düdüklü tencereye konulur üzeri geçene kadar su ilavesi yapılır  
  • Soğanlar ve biberler tavla zarı büyüklüğünde doğranır
  • Fasulyelerin üzerine ilave edilir ve
  • Tuzu ilave edilerek
  •  Tencerenin kapağı kapatılır 25 dak kadar pişirilir.. ( Benim düdüklü tefal clipso  bu tencerede 25 dak yeterli geliyor diğer düdüklülerde de yaklaşık 35 dak yeterli gelir sanıyorum...
  • Sıvıyağ ve Salça ayrı bir tavada  kokusu çıkana kadar kavrulur  pişen fasulyelerin üzerine dökülür...
  •  10 dak. kadar daha kapak kilitlenmeden yemek kaynatılır...
  • Servis yapılır....
NOT: Salçayı en son olarak koymamın sebebi salça fasulyeyi sıkar ve geç pişmesine sebeb olur.. Salçayı en son koyarsanız daha çabuk piştiğini göreceksiniz...

2 yorum:

  1. Hayırlı sabahlar, ellerinize sağlık. Çok iştah açıcı görünüyor. İyi hafta sonları.

    Saygılar..

    YanıtlaSil
  2. Sizinde gününüz hayr olsun.. Teşşekkürler

    YanıtlaSil