27 Eylül 2012 Perşembe

KAĞIT KEBABI

Ben yanlızlığı hiç sevmem yanlız kalınca elim ayağıma dolaşır sudan çıkmış balığa dönerim ne yapacağımı bilemem bir ses bir soluk ararım çevremde...Bazen özlesemde  yanlızlığı çabuk sıkılır hemen ya telefona sarılırım yada kalabalığa karışırım.. Ben bide hayatın  tadının paylaştıkça artığına inananlardanım galiba bu yüzden yanlızlığımı  da paylaşırım..Yok ya bir yay burcu insanı olarak hiiiiç bana göre deil  yanlızlık...
Hani Can Yücel in de dediği gibi Varsın çorbanın tuzu az gelsin, Varsın pilav birazcık lapa olsun, Varsın en sevmediğiniz yemek kereviz olsun masada...
Sofranızda SEVGİ varmı? ondan haber verin... Tadına varın akşamın... Gece evinde dostların olsun... Sohbet edecek birileri olsun... Arkadaşım hayat bu... Daha ne olsun Ama önce illa ki Sağlık Olsun..."

Kağıt Kebabını mutlu sofralara sevgi ve sağlık ile yapmaniz  sevdikleriniz ile paylaşmanız  dualarım ile paylaşıyorum Şimdiden Afiyet Olsun sizlere
MALZEMELER:
  • 500 gr. kuzu kuşbaşı
  • 1 orta boy soğan küp küp doğranmış
  • 2 diş sarımsak
  • 1 su bardağı bezelye haşlanmış
  • 2 adet havuç küp küp doğranmış
  • 2 adet patates küp küp doğranmış
  • 2 adet patlıcan küp küp doğranmış
  • 2 adet kabak küp küp doğranmış
  • 4 adet çarliston biber.
  • 2 adet domates küp küp doğranmış
  • 20-18 cm ebatlkarında kesilmiş yağlı kağıt parçaları
  • Yarım su bardağı su
  • Tuz karabiber
  • Sıvıyağ
HAZIRLANIŞI:
  • İlk önce tavaya sıvıyağ konulur ve kuşbaşı etler suyunu salıp tekrar çekene kadar pişirilir...
  • Kavrulmaya dönen etlerin üzerine tavla zarı büyüklüğünde doğradığımız soğan ve biberler de eklenerek soğanlar pembeleşene kadar kavrulur...
  • Kavrulan et ve soğanlara salça da eklenerek salçanın kokusu çıkana kadar kavrulmaya devam edilir
  • Daha sonrasında patatesler kuşbaşı etin büyüklüğünde doğranır tencereye konulur kavrulur
  • Sırası ile havuç, kabak, patlıcanlarda doğranarak tencereye konulur kavrulur. Bu aşamada bezelyelerde ilave edilir.
  • Tuzu, karabiberi de ilave edilerek üzerine yarım çay bardağı su ilave edilerek yaklaşık 20 dak. kadar pişmeye bırakılır..
  • Bu arada yağlı kağıttan yaklaşık 20-18 cm kesin


  • Ortasına Hazırladığımız harçtan koyun
  • Ve resimdeki gb katlayın









  • Ve fırın tepsisine  yerleştirin
  • Tencerede kalan et suyunu da tepsiye dizdiğimiz kağıt kebabının üzerine gezdirip önceden ısıtılmış fırında 15-20 dak kadar pişirin...Afiyet olsun...

4 yorum: