1 Eylül 2012 Cumartesi

DAĞ ÇİLEĞİ REÇELİ

Taze taze dalından kopan çileğin özellik ile dağ çileğinin  tadına doyum olmaz. Bide bizim gb çilek için yatıya gideriz diyenlerdenseniz bi oturuşda kilolarca yenebilecek bir meyedir çilek...Kokusu ayrı bir güzel, tadı ayrı bir güzel oluncada Eyy Rabbim sen ne güzellikler yaratmıssın demekden kendini alamaz insan...Biz de bir ara evin balkonunda saksıda çilek  yetiştirdik çocuklar görsün istedik
 Rabbim'in yüceliğini önce İlmen yakin görsünler Dalından kopartıp yiyin ce de Aynel yakiin anlasınlar istedik...EEE bide goncam çok sever evde sebze meyve yetistirmeyi çiçek ile böcek le uğraşmayı... Hal böyle olunca başarılıda olduk çilek mevsimin de çileklerimizin ufak da olsa bir kısmı balkonumuzdaki bahçemizden idi...Ama bu reçel bizim bahçedeki çileklerden deil (zaten öyle olsaydı dağ çileği reçeli olmazdı dimi adı :)) ben yapmadım Sevgili sibel arkadaşımın eseri geçen gün kahvaltı da bahçesinde ağarladı bizi orada yapılan ikramlıklar arasında idi Çilek  reçeli, tarifini  sizlerlede paylaşmadan edemedim...

MALZEMELER:
  • 1 Kilo Dağ çileği
  • Yarım limon suyu
  • 1 Kilo Şeker
HAZIRLANIŞI:
  • Reçeli yapacağınız tencereye Çileklerin yarısını koyun üzerine şekerin yarısını koyun, şekerin üzerine çileğin diğer yarısını da ilave edin ve üste kalan şekeri de ilave ederek tencerenizin kapağını kapatarak çilekler suyunu salana şeker de eriyene kadar 1 gün bekleyin.
  • Sulanan çilekleri ateşe alıp kaynamaya bırakın
  • pişerken reçel köpürecektir çıkan köpükleri kevgir yardımı ile alın
  •  Ağdaşlamaya başlayınca bir kaşık yardımıyla çileğin suyundan alın ve bir kaseye damlatarak kıvamını kontrol edin. eğer sulu kıvamını kaybetmiş ise olmus demektir bu aşamada limonun suyunu ilave edin.
  • Pişen reçelin altını kapatın kavonozlara aktarın ve sogumaya bırakın...
  • AFİYET BAL ŞEKER OLSUN...
Bu resim de bizim balkonda kocamın yetiştirdiği çilek saksının resmi...

3 yorum: