5 çaylarınıza veya misafir ağırladığınız akşam yemeği sofralarınızda böreğe alternatif oluşturabilecek bir lezzet Ispanaklı Krep... Lezzetinden sual olunmayan bu kerbin tarifinde şimdi sıra..
MALZEMELER:
- Krep Malzemesi:
- 1 yumurta
- 1 su bardağı süt
- Aldığı kadar un (unu yavaş yavaş krep hamurum boza kıvamına gelene kadar ekliyorum)
- Kızartmak için sıvıyağ
İç Malzemesi:
- Yarım kilo ıspanak
- 10 adet mantar
- 200 gr kıyma
- 1 adet soğan
- tuz, karabiber,
- 1 yemek kaşığı salça
- Sıvıyağ
- Üzeri için kaşar peyniri rendesi
HAZIRLANIŞI:
- Süt derince bir kaba aktarılır ve içine yumurta ilave edilir ve telle güzelce çırpılır
- İçerisine un ve tuz da ilave edilerek boza kıvamına gelmesi sağlanır
- Kıvama gelen krep hamuru
- Az yağlanmış teflon tavada arkalı önlü kızartılır...
- İç malzemenin hazırlanması için ;
- Ispanaklar güzelce yıkanır ve ince ince doğranır
- Mantarlar yıkanır ve jülyenb biçimde doğranır
- Tavaya sıvıyağ ilave edilerek kıyma güzelce kavrulur
- Kavrulan kıymanın içerisine soğan da ilave edilerek kavrulmya devam edilir
- Kavrulan soğan ve kıymaya salçayı da ilave ederiz ve kokusu çıkana kadar kavururuz....
- Bu aşamada jülyen doğranan mantarlar da ilave edilir...
- Mantaralr suyunu salıp tekrar çektikten sonra ıspanaklar ilave eilir...
- Ispanaklarında suyunu salıp tekrar çekmesininden sonra
- Ocaktan alınır
- HAzırladığımız iç harcımızı krebimizin tam ortasına koyarız
- Ve bohça kapatır gibi kapatıyoruz ve yağlanmış fırın tepsisine ters çevrip kapatıyoruz..
- Üstüne rende kaşar peynirini serpiştirip önceden ısttığımız 180 derecelik fırında kaşarlar eriyene kadar tutup sıcak servis yapıyoruz
- Afiyet Olsun...
.jpg)

.jpg)

canım ellerine sağlık çok güzel görünüyor ben de bu krebi çok severim çok lezzetli olur..
YanıtlaSilTeşekkür ederim arkadaşıım... Evet bende çok seviyorum gerçekten çok da lezzetli oluyor;)
SilKrepli tarifleri cok seviyorum , emeklerine saglik arkadasim...
YanıtlaSilTeşekkür ederim canım...
Sil